DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Pereznek 850 milliós kártérítést fizet volt szponzora

Bár a pályán az elmúlt időszakban nem muzsikál túl jól Sergio Perez, azonban a magánéletben elkönyvelhetett egy komolyabb sikert, ugyanis ügyvédeivel pert nyert a mexikói olajtársaság ellen.

Perez mindig is komoly támogatásban részesült szülőhazájából, Mexikóból, és ez nemcsak a rajongók támogatására igaz, de pénzügyileg is sokat támogatták őt a közép-amerikai vállalatok, hogy elérhesse álmát, és az F1-ben versenyezhessen.

A mára már a Red Bull-lal a csapatvilágbajnoki címre hajtó pilóta egyik 2018-as támogatója a Pemex nevű olajcég volt, amely az egyik legnagyobb mexikói olajtársaság, az MGI Asistencia Integral egyik leányvállalata.

A 2018-as overálon még látható a Pemex logója


A Pemexnek 2019-ben is szponzorálnia kellett volna Perezt, azonban a kormányváltást követően kihátrált a ma már kétszeres futamgyőztes versenyző mögül a szponzor, még 2018 végén. Perez és ügyvédei ezt követően jogi lépésekhez folyamodtak.

A bíróság végül azt az ítéletet hozta meg, hogy az MGI leányvállalata jogszerűtlenül és egyoldalúan lépett ki az egyezség alól, így 56 millió pesós kártérítést ítéltek meg Perez javára, ami forintra átszámítva majdnem 850 millióra rúg.

Bár a pályán mostanában nincs élete formájában a jövőre is a Red Bullnál versenyző Sergio Perez, az élet ezen területén aratott sikere talán némileg kárpótolja majd a pályán látott gyengélkedéséért.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: