DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Hamilton: Amíg versenyzem, nem lesz gyerekem

A hétszeres világbajnok szerint még Roscoe-ra is alig jut ideje – viszont elmondása szerint már aligha marad sokáig az F1-ben, sőt valószínűleg a világjárvány le is rövidítette a karrierjét.

Lewis Hamilton néhány hónapja hosszabbított szerződést a Mercedesszel, így 2023 végéig biztosan a Formula-1-ben fog versenyezni a rekordot jelentő nyolcadik vb-címre hajtó pilóta. De vajon ez már az utolsó kontraktusa-e a britnek? A Ziggo Sportnak adott interjúban így felelt arra a kérdésre, hogy tudja-e már, meddig fog az F1-ben maradni:

„Nem. Nem tudom elképzelni, hogy túl sokáig maradjak még, de ez változhat. Minden évben más a helyzet. Jövőre talán már nem lesz világjárvány és megváltoznak a dolgok. Azt mondanám, a pandémia talán megrövidítette a várakozásaimat, hogy milyen hosszan szeretnék itt maradni, de változhatnak a dolgok. Amit tudok, hogy pillanatnyilag imádom, amit csinálok. Imádok itt lenni, és remélhetőleg meg is érdemlem, hogy itt legyek.”

hamilton-dppi-2021-zandvoort



Az interjúban arról is kérdezték Hamiltont, hogy melyek a legjobb és legrosszabb tulajdonságai: „Mondjuk, hogy a legrosszabb tulajdonságom, hogy utálok veszíteni. Nem tudom… nyilván vannak rossz tulajdonságaim. Mindenkinek vannak. Nagyon rossz vagyok a kommunikációban és az emberekkel való kapcsolattartás, emellett pocsék a memóriám is. A legjobb tulajdonságaim? Azt mondanám… szeretném azt hinni, hogy jó vagyok a gyerekekhez. Szeretem a gyerekeket és a családot.”

Ez utóbbi kapcsán természetesen nem kerülhette ki az arra vonatkozó kérdést a 36 éves versenyző, hogy ő mikor tervez esetleg gyereket vállalni: „Addig nem, amíg versenyzem. Elég kemény ez a meló a kutyámmal, Roscoe-val is!” – nevetett Hamilton. „Roscoe olyan, mintha a fiam lenne. Elég kemény minden nap gondoskodni róla. Magamra is alig van időm. Nem tudom, attól függ, éppen milyen világban fogunk élni. Jelenleg elég nehéz időket élünk mindenhol.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: