DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Letartóztatták a NASCAR-főnököt, a vád állatkínzás

Lemondott pozíciójáról a NASCAR Cup ügyvezető igazgatója: beosztottjai a médiából tudták meg, hogy állatkínzásért kell bíróság elé állnia.

Az amerikai sorozat csak egy rövid közleményben tudatta csütörtökön, hogy ügyvezető igazgatója, Jay Fabian – aki 2019 óta tölti be ezt a pozíciót – azonnali hatállyal, ideiglenesen lemond pozíciójáról.

„A NASCAR komolyan veszi a helyzetet és további információkat gyűjt, amint elérhetővé válnak. Jay Fabian visszalép szerepétől, ameddig ez az ügy rendeződik” – állt a széria közleményében. A Motorsport.com információi szerint vezető keze alatt dolgozó tisztviselők is csupán csütörtök reggel értesültek a lemondásról, de velük sem közölték az okát. Sokan a sajtóból és a közösségi médiából tudták meg, hogy Fabiannak bíróság elé kell állnia.



A Charlotte-Mecklenburg-i rendőrség július 21-én kelt jelentése szerint aznap 911-es hívást kaptak állatkínzásról, majd kiszálltak Jay Fabian charlotte-i lakcímén. A rendőrök egy halott kutyát, egy haldokló kutyát és egy jobb állapotban levő kutyát találtak. Az állatokat nem táplálták, ezért pusztult el egyikük.

A beszámoló alapján nem ismert, mikor és hol tartóztatták le Jay Fabiant. A tárgyalásra szeptember 27-én kerül sor Mecklenburg megye bíróságán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: