DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ezért szeretnek hazánkba járni a hollandok

Max Verstappen rajongói hatalmas hangulatot tudnak csinálni, ez pedig a Hungaroringen is érezhető volt. Az F1Oranjeclub MAX33 tagjai körülbelül háromszázan érkeztek és nagyszerűen érezték magukat.

Az említett klub tagjai mindannyian Hollandiából érkeztek, a narancssárga szurkolók pedig elég feltűnőek voltak. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy egészen más világ tárul azok elé, akik a kempingeket is meglátogatják, az 5-ös kapu mögötti helyen pedig a 2017-ben alakult F1Oranjeclub is jelentős számban képviseltette magát, bár barátságosak voltak, fontos kiemelni, hogy egy zártkörű társaságról van szó.

Ennek ellenére, a klub szervezője Werner Wilms készségesen a Formula.hu rendelkezésére állt, így megtudhattunk tőle néhány érdekes dolgot.

„A különböző európai F1-es pályákra szervezzük azoknak a találkozóját, akik bíztatni szeretnék Max Verstappent, 2017 óta pedig minden évben jövünk Magyarországra. Egy zárt klubról van szó, ahová csak a klubtagok léphetnek be, ezért rendelkezünk egy elhatárolt területtel is, itt szigorú ellenőrzés van, nem léphetnek be olyanok, akik nem tagok” ─ mondta Wilms.

A rajongói táboruk körülbelül 300 emberrel érkezett meg, a hétvégéjük pedig nem csak az F1-ből áll, más programjaik is vannak és nagyszerű hangulatot tudnak varázsolni a különböző helyszíneken.



„Ételt, italt, szállást és hangulatos összejövetelt biztosítunk a holland Max Verstappen rajongók számára. Saját holland Dj-vel is rendelkezünk, aki extra hangulatot ad az estéknek. Az idén a nemzetközileg is híres DJ ADMIN volt a vendégünk, ő számos F1-es pályán ismert és kifejezetten a Verstappen standok számára adott fellépéseket, így például Ausztriában, Zandvoortban és Spa-Francorchamps-ban. A Hungaroringen is van egy külön Verstappen lelátó, de ezúttal sajnos nem engedték, hogy itt zenéljen, ki tudja, talán legközelebb.„

Wilms azt is elárulta nekünk, hogy mi tetszett nekik igazán Magyarországon, bár nem először látogattak már el a magyar pályára, idén hosszú idő után járhatnak el ismét a versenyekre, így különleges volt számukra ez a versenyhétvége is, noha a kedvencük eredménye miatt annyira nem lehettek jó kedvűek.

„Miután a tagok sokáig otthon ültek, készen álltak arra, hogy újra élőben nézzék a magyar futamot, mindannyian boldogok voltunk, de nem a verseny eredménye miatt. A legtöbben pénteken érkeztek és nagyon tetszett nekik a rövid pálya elrendezése és a kiváló hangulat. A legkülönlegesebb számunkra a klubunk tevékenységeinek kombinációja, a társasági együttlét a verseny izgalmával és a pálya megközelíthetőségével együtt. Néhány vendég még az aquaparkot is meglátogatta” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: