DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Ferrari itthon is menő

Magyarországon sokan szurkolnak a Ferrarinak, ami a Hungaroringen is látszott. Rengetegen öltöztek vörösbe, közülük pedig volt egy csoport, akiket nem csak a csapat iránti szeretet kötött össze.

A 36. Magyar Nagydíj versenyhétvégéje során sok féle szurkoló jelen volt, így a Ferrari rajongói is. A maranellói gárdát sokan kedvelik hazánkban, főként azok, akik a Michael Schumacher nevével fémjelzett korszakon szocializálódtak és váltak rajongóvá, számukra az istálló örökre belopta magát a szívükbe.  

A magyar F1-es versenypálya körül és annak lelátóin jó pár nemzet képviseltette magát, a magyarok közül viszont elég feltűnő jelenségnek számított mind a három nap során a hazai Scuderia Ferrari Club, melynek tagjaival vasárnap tudtunk találkozni, az elnökük, Varga Csaba pedig készségesen rendelkezésünkre állt.

„A klubunk 2017. október 24-én alakult Maranellóban, elsősorban az a célunk, hogy az SFC-t Magyarországon is megismerjék, ehhez kaptuk a Budapest - Hungary elnevezést megkülönböztetésként. Másodsorban az a cél, hogy egy összetartó közösséget szeretnénk itt az országban, amely félig-meddig sikerült is” ─ mondta Csaba.

Az általuk összehozott társaság általában 10-20 fővel szokott kilátogatni a Magyar Nagydíj hétvégéjén, ezúttal a futam alatt a 11-es kanyar mögötti dombon lehetett felfigyelni rájuk. Csaba arról is beszélt, hogy nem mindig csak az F1 a téma, a márka iránti hűség is fontos, továbbá más programokat is szerveznek a tagok számára.



„Általában egy közös futamnézéssel indítjuk az évet, tavasztól pedig az időjárástól függően már vannak gokart napjaink a Hungaroringen. Mindezek mellett a külföldi SFC tagokkal is tudunk találkozni, valamint ebédet és vacsorát is szervezni. A programok között van még a Ferrari Challenge látogatása, az F1-es Magyar Nagydíj során pedig általában a paddockba is lehetőségünk van belépni két napra.”

Mivel az évek során egyre nagyobb lett a közösségük, így természetesen születtek már olyan különleges élmények, melyekre szívesen emlékeznek vissza.

„Az egyik legkülönlegesebb az SFC szerződés megkötése volt, valamint a 2019-es paddock látogatás és a maranellói bajnokok csarnokának a meglátogatása” ─ tette hozzá.

Bár a helyszínen nem örülhettek dobogós helyezésnek, Sebastian Vettel kizárása révén Carlos Sainz végül megszerezte a harmadik helyet, így volt miért ünnepelni a futam után.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: