Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 21. szombat
Bulvár

Verstappen évi két-háromszor jár Magyarországra

Nem csak az F1 miatt szereti a Hungaroringet a világbajnoki éllovas, nem véletlenül teljesített több privát tesztet is már nálunk. A magyar fociválogatott Eb-teljesítményét is megdicsérte a holland.

Karrierje során először érkezik meg úgy a Magyar Nagydíjra Max Verstappen, hogy ő vezeti a Formula-1-es világbajnoki összetett tabellát. A Red Bull pilótája ráadásul kifejezetten kedveli a Hungaroringet, ahogy azt az idei futam csütörtöki sajtónapján tartott kerekasztal-beszélgetésen, amelyre a Formula.hu is meghívást kapott, rögtön ki is emelte: „Nagyon szeretem. Nem is csak az F1-ben, elég sokszor jövök ide privát tesztre. Egyértelműen ez az egyik kedvenc pályám, mert nagyon technikás és remek móka rajta vezetni.”

Verstappenről valóban többször kiderült már, hogy GT-autókkal körözött a mogyoródi helyszínen, legutóbb néhány hónapja is így tett két versenye között. Adódott a kérdés, hogy milyen gyakorisággal is látogat hazánkba a holland:

verstappen-magyar-day0-redbull„Azt mondanám, hogy legalább kétszer, de akár háromszor is évente” – árulta el a 23 éves versenyző, majd hozzátette: „De szeretem Magyarországot is, Budapest egy gyönyörű város, rengeteg csodás épület van itt. Amit szeretek, hogy a magyarok szenvedélyesen szeretik az autóversenyeket: már amikor landoltam, akkor is rengeteg szurkolót láttam ott várakozni. Nagyon jó ezt látni.”

Verstappen azzal sem okozott meglepetést, melyik az a magyar étel, amelyet minden alkalommal eszik az itt töltött ideje során: „Gulyás. Az mindig jó! Nagyon szeretem a leveseket. Amúgy is szeretek levest enni, úgyhogy mindig kipróbálok egy gulyást.”

Nem csak a fővárosunkat szépségét, valamint az ételeinket dicsérte azonban a fiatal pilóta, hanem amikor szóba került, hogy futballrajongóként nézte-e a nemrég véget ért labdarúgó-Európa-bajnokságot, akkor bizony a magyar válogatottat is kiemelte:

„Azt el kell mondanom, hogy a magyar válogatott nagyon jól játszott, főleg Németország ellen. Mindig is nagyon nehéznek tűnt a továbbjutás abból a csoportból, de megmutatták, mennyire szenvedélyesek, mindent beleadtak. Jó volt látni néhány országot, akik annak köszönhetően jutottak el elég sokáig, hogy rendkívül szenvedélyesek voltak a pályán és igazán csapatként tudtak működni” – fogalmazott Verstappen, aki kérdésükre azt is elmondta, hogy az olimpiából viszont még egyetlen percet sem látott élőben, csak a hírekből követi az eseményeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: