DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Leclerc: Tízszer idegesebb vagyok Arthur versenyein

Bármekkora harcosok is a Formula-1-es pilóták, vannak szituációk, amikor még ők is képesek ellágyulni, és a hősszerepből kilépve egy hétköznapibb oldalukat megmutatni. Például a testvérit.

Akár az átlagember tapasztalata is lehet, hogy egy családban öröklődnek a foglalkozások, így lesz valakiből a sokadik generációs cukrász vagy épp tanár. Ugyanígy, ha egy családtag megfertőződik a benzingőzzel, az több hozzátartozóra is átragadhat, ennek eredményei az autó-motorsport apa-fia kettősei vagy épp testvérpárjai. A Formula-1 legutóbbi példája Michael és Ralf Schumacher, akik az 1990-es, 2000-es években versenyeztek egy mezőnyben. A következő duó a Leclerc-famíliából kerülhet ki.

Ha az F1 és az F3 mezőnye egyazon hétvégén versenyzik, megszokott kép, amint Charles Leclerc a Prema bokszfalához vagy épp garázsába húzódva figyeli a pályán lévő öccsét, Arthurt. Bár ekkor is ugyanazok a nyugodt arcvonások láthatóak rajta, mint legtöbbször, saját bevallása szerint a hétvége legstresszesebb pillanatait éli ilyenkor. Charles a CNN-nek mesélt arról, milyen a szerettét figyelnie, miközben elképesztő tempóval rója a köröket.

„Tízszer idegesebb vagyok, amikor őt nézem, mint mikor én magam versenyzem. Amikor felveszem a sisakot, nem gondolok többé a sport veszélyeire. De bármikor kívülről figyelem őt, a legrosszabb forgatókönyv is lejátszódik a fejemben” – beszélt az idősebbik Leclerc-fiú arról, mennyire más érzés keríti hatalmába az autón kívül, mint benne.



A tragédiák, amiket fiatalon együtt átéltek – édesapjuk, valamint barátaik, Jules Bianchi és Anthoine Hubert elvesztése – megmutatták nekik, mennyire kell értékelni az időt, amit együtt tölthetnek, és a testvérek között ennek köszönhetően szoros is a kapcsolat. „Akármikor szüksége van segítségre, tudja, hogy itt vagyok neki, és bármikor felhívhat. Az idő nagy részében viszont csak az életünkről beszélgetünk, mint két átlagos testvér” – mesélt Charles a köztük lévő kapocsról.

A kisebbik Leclerc-nek eddig felemásan alakul az F3-as szezonja; újoncként már megszerezte első győzelmét, de a baleseteket sem kerülte el. Ennek ellenére bátyjához hasonlóan ígéretes tehetségnek tartják, és akárcsak Charles-t, őt is a Ferrari versenyzői akadémiája pártfogolja. Reményeik szerint egy nap majd egymás ellen is összecsaphatnak a királykategóriában. „Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy azt látom, jól szerepel. Nagyon remélem, hogy egyszer majd csatlakozik hozzám a Formula-1-es rajtrácson, de addig még hosszú az út” – mondta a Ferrari-pilóta. A testvérpár a soron következő Magyar Nagydíjra viszont egész biztosan együtt utazik, hiszen a Hungaringen ezúttal ismét az F3 lesz az F1 kísérőszériája.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: