DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Wolff megválik a Ferrari-gyűjteményétől

A Mercedes csapatfőnökének garázsában többek között egy Enzo és egy LaFerrari is pihen, de egyrészt nincs ideje ezeket vezetni, másrészt tudja, nem mutatna jól a vörös autók volánja mögött.

Méregdrága kincsek kerülnek kalapács alá Toto Wolff jóvoltából. A Mercedes F1-es csapatfőnöke a közelmúltban döntött úgy, hogy megválik autógyűjteményétől, ami több okból sem egyeztethető össze jelenlegi életével és életvitelével. Az eladásokkal megbízott Tom Hartley weboldala szerint három konkrét típusról van szó:

  • Egy 2003-as évjáratú, mindössze 1478 mérföldet futott Enzóról, ami 2014-ben került a tulajdonába.
  • A Ferrari 70. évfordulója alkalmából készített 2018-as LaFerrari Apertáról, aminek futásteljesítménye a kiszállítás óta egy mérfölddel sem növekedett, és amiből mindössze 210 darabot készítettek.
  • Egy 3204 mérföldet futott, 2009-es Mercedes SL65 AMG Black Series-ről, amit Wolff 2008-ban maga segített finomhangolni a Nordschleifén. Ez egy 350 darabos széria egyike.

Wolff múlt hétvégén a Red Bull Ringen nyilatkozott a döntéséről. „Már nincs lehetőségem vezetni az autókat. Nincs rá időm. Nem hiszem, hogy jól mutatnék egy Ferrari volánja mögött, bár egy fantasztikus márkáról van szó. Régóta nem vezettem az autókat, és a Mercedesszel most elektromosra váltok" - árulta el a Stájer Nagydíj helyszínén.

Az autók áráról nincs információnk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: