DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Vizelésről tartottak kiselőadást Ricciardóék

Egy fiatal rajongó volt kíváncsi rá, mi történik, ha verseny közben jön rá a pilótákra a szükség. A McLaren párosa felfedte a titkot: az ausztrál nem képes rá, Norris inkább nem is iszik futam közben.

A hivatalos sajtótájékoztatók újdonsága, hogy már fiatal rajongók által beküldött kérdéseket is bejátszanak a versenyzőknek. Portimaóban minden páros – tíz blokkra osztották a médiakonferenciát – kapott egy-egy ilyen jellegű kérdést: a gyerekek olyanokra voltak kíváncsiak, a megszólított versenyzőnek ki a kedvenc szuperhőse (Hamiltonnak Superman, Sainznak Batman), vagy hány évesen versenyzett először (Giovinazzi három, Tsunoda négy esztendősen már gokartozott). A legütősebb kérdést azonban a McLaren párosa kapta: mi történik, ha az autóban rájuk jön a vizelési inger?

„Válaszolok először én” – vállalkozott önként Ricciardo. „Feszít! Ezért látod mindegyikünknél, hogy miután beálltunk a rajtrácsra, gyorsan kiszállunk. Nem a Facebookot vagy az Instagramot nézzük meg olyankor, hanem a mosdóba megyünk, hogy ne a verseny közben kerüljünk ilyen kínos helyzetbe. De ha kell, akkor feszít. Hallottam már, hogy valaki kiengedte a múltban, mással ilyesmi nem történt meg. Én nem vagyok képes rá, annyira be vagyunk feszülve, hogy nagyon nehéz kiengedni. Ezért igyekszünk üres hólyaggal megkezdeni a versenyt, de trükkös dolog, mert sok folyadékot is beviszünk közben.”

 



A csapattárs, Norris a biztonság kedvéért megkérdezte, jól értette-e a kérdést. Jól értette, ezért ő sem bújhatott ki a válasz alól: Ricciardo is nekiszegezte a kérdést, vele megtörtént-e valaha az a dolog az autóban. „Nem, soha. Erre nem is képes az ember” – válaszolta Norris. Ricciardo hozzátette, nyugalomra van szükség a szóban forgó folyamathoz. A sajtótájékoztató moderátora felvetette: egy bokszkiállás során lehetséges ez? „Az túl gyors! 1,9 másodperc, már hogy?” – válaszolt nevetve Ricciardo. Aztán Norris vette át a szót:

„Előfordulhat, hogy mosdóba kellene mennünk, mondjuk a biztonsági autó alatt, főleg későn a verseny során. A futam előtt az edzőnk mindig ad egy palack vizet, hogy igyunk, aztán jön a rituálé, hogy elmegyünk a vécére” – mondta a fiatal brit, aki a kellemetlen helyzet elkerülése végett nem is hidratál az autóban. „Sosem iszom verseny közben, még a Formula-1-ben sem történt meg. Emiatt sosem vagyok tele, és ha jön a futam vége felé az a biztonsági autó, akkor nem szenvedek úgy, mint mások. Hallottam már sztorikat, hogy volt, akivel előfordult, és örülök, hogy nem csatlakoztam hozzájuk” – oktatta a Formula-1 fiatal közönségét a McLaren párosa.

A kérdés szokatlan, de nem a fiatalkorú rajongó az első, akinek kipattant a fejéből: három éve az egész mezőnyt végigkérdezték a kényes témáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: