DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

„Hamilton már nem olyan megközelíthető, mint volt”

A versenyzőből lett riporter, Martin Brundle F1-es bemutatkozása óta ismeri Lewis Hamiltont. A britre magatartása miatt néha legszívesebben rászólna: „Lewis, én vagyok az.”

Ha valaki, akkor Martin Brundle egészen közelről ismeri a rajtrács valamennyi versenyzőjét: a korábbi pilóta 1996-os visszavonulása után lett a brit közvetítés kommentátora és riportere, ennélfogva bemutatkozása óta számtalan interjút készített Lewis Hamiltonnal. A tévés szerint egyértelmű változás történt a mára hétszeres világbajnokká vált honfitársa viselkedésében:

„Már nem olyan megközelíthető, mint volt. De hát mégiscsak egy globális megasztár, akit kissé kifárasztottak az igények, amelyeket az irányába kell támasztanunk” – mondta a PA Sportnak Brundle. „Nem érzem mindig jól magam, amikor interjút kell készítenem vele. Néha azt mondanám, hogy ’Lewis, én vagyok az, rengeteg tévés munkánk volt az évek során, hosszú ideje ismerjük egymást.’ Az elején össze szokott zavarni a magatartása. Aztán lenyugszik és akkor belevághatunk.”

Hamilton és Brundle 2007-ben, a versenyző első szezonjában


Brundle hasonlót tapasztalt, mikor nemrég a Sky F1 műsorába forgatott Hamiltonnal: a brit kifejezetten mogorvának, rosszkedvűnek tűnt és belekötött a riporter kérdéseibe. Brundle akkor összekapcsolta Hamilton viselkedését azzal, hogy a Mercedesszel folytatott tárgyalások viselhették meg a pilótát.

„De ki az, akit a legnagyobb élvezettel kommentáltam? Lewis. Rendkívüli, hogy láthattam a Melbourne-ben megtett legelső kanyarjától a tavalyi hetedik világbajnoki címéig” – tette hozzá Brundle, aki hosszúra nyúlt tévés pályafutását nem tervezi abbahagyni, és Hamiltont idézve összegzi az elmúlt negyed évszázadot:

„Nemrég írtam alá egy hosszú távú szerződést a Sky-jal. Sosem fordult még elő még velem, hogy nemet mondtak nekem, de egy napon meg fog történni. Kissé sokkol és megrémít, hogy ez már a 25. szezonon, de mit mondana erre Lewis Hamilton? Áldottnak érzem magam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: