DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Hamiltonékat ismét jelölték a Laureus-díjra

A hetedik vb-címét szerző brit Formula-1-es pilóta és csapata, a Mercedes is szerepel a frissen közzétett listákon, miközben a MotoGP világbajnoka is felkerült az Év áttörése kategória jelöltjei közé.

Közzétették a sport Oscarjának is tartott Laureus-díj idei jelöltjeinek listáját, amelyek között három technikai sportos érdekeltséget is találunk. Az Év férfi sportolója kategóriában újfent bekerült a legjobb hat közé Lewis Hamilton, aki tavaly hetedik világbajnoki címével beállította Michael Schumacher F1-es rekordját, nagydíjgyőzelmek terén pedig már le is hagyta a németet. A brit előző évben Lionel Messivel megosztva elnyerte a díjat, most a 20. Grand Slam-sikerével ugyancsak egy korszakos rekordot utolérő teniszezőt, Rafael Nadalt, valamint Joshua Cheptegei és Armand Duplantis atlétákat, Robert Lewandowski futballistát és LeBron James kosárlabdázót kellene maga mögé utasítania az ismétléshez.

hamilton-dppi-2020-vb



Hamilton csapata, a Mercedes ugyancsak jelölt a saját kategóriájában, az Év csapatai között. A zsinórban hetedik dupla vb-címét begyűjtő alakulat is már begyűjtőtt egy Laureus-díjat, méghozzá 2018-ban. Most a BL-győztes Bayern München labdarúgó-csapat mellett az argentin férfi rögbiválogatott, a Kansas City Chiefs NFL-csapat, a Liverpool futballcsapata és a Los Angeles Lakers (kosárlabda) szerepel a kihívók között.

Az Év áttörése kategóriában pedig egy motorost találunk, nevezetesen Joan Mirt, aki tavaly második szezonjában jutott fel a MotoGP trónjára. A suzukis világbajnok két, első GS-ét nyerő teniszező, Iga Swiatek és Dominic Thiem, valamint a labdarúgó Ansu Fati, a kerékpáros Tadej Pogacar és az amerikai futballista Patrick Mahomes „ellen méreti meg magát”.

A koronavírus-járvány egyébként a Laureus-díjátadóra is kifejti hatását, idén ugyanis nem lesz gálarendezvény, hanem a győzteseknek külön-külön, egyénileg adják majd át a díjakat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: