Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. március 4. csütörtök
Bulvár

Vettel megválik több utcai Ferrarijától

Egy korai tavaszi nagytakarítás keretében összesen nyolc szuperautóját adja el a négyszeres német világbajnok. Ferrari F50 és Mercedes SLS AMG is található a kínálatban.

Ha a magánéletről van szó, az aktuális Formula-1-es mezőnyből Sebastian Vettelről lehet a legkevesebbet tudni, azt azonban ő sem titkolja magáról, hogy imádja az autókat. Tavaly szeptemberben például Nigel Mansell egyik korábbi Williamsével gazdagodott a gyűjteménye, régi vágya pedig egy Ferrari F2004-es beszerzése, ami saját bevallása szerint még az ő pénztárcájához képest is borsos áron mozog. A mostani kiárusításával azonban lehet, hogy pont ennek megvásárlására készül.

A PlanetF1 szaklap közölte a hírt, hogy a szuperautókkal kereskedő Tom Hartley weboldalán megjelent több típus, ami Vettel tulajdonában áll(t). Összesen nyolc darabról van szó, amelyek közül öt Ferrari: egy 1996-os F50-es és egy 2016-os LaFerrari már el is kelt, de egy 2004-es Enzo, egy 2015-ös 458 Speciale és egy 2016-os F12-es még bárki számára elérhető, aki kellően vastag pénztárcával rendelkezik. 

Érdekesség, hogy a kínálatban az olasz márka mellett a Mercedes két típusa is megtalálható. A 2009-es SL65 AMG Black Seriest a pilóta a 2009-es Abu Dhabi Nagydíj megnyeréséért kapta, a 2010-es SLS AMG pedig arról híres, hogy 2010 és 2012 között ezt a típust használták az F1 hivatalos biztonsági autójaként. A nyolcadik pedig egy filmes darab: BMW Z8 Roadstert A világ nem elég című James Bond filmben láthattuk, ez 2002-es évjáratú.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?