DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ferrari-tesztet ajánlottak fel Hamiltonnak

Formula-1-es Ferrarit vezethet Lewis Hamilton, ha elfogadja az invitálást. Csakhogy nem mai, hanem egy 1970-es autóról van szó, amelyet egy néhai Minardi-pilóta ajánlott fel a hétszeres bajnoknak.

Paolo Barilla egykori Formula-1-es versenyző, aki az 1990-es szezonban volt a Minardi pilótája, legjobb eredményeként egy 11. helyet ért el Imolában. Manapság a világ legnagyobb tésztagyártója, a Barilla alelnöke, és tulajdonában áll egy különleges F1-es modell.

Az 1970-es Ferrari 312B egyik példányáról van szó, amelyikkel a svájci Clay Regazzoni versenyzett a szóban forgó szezonban, és szerzett egy futamgyőzelmet is, épp a Scuderia hazai pályáján, a monzai Olasz Nagydíjon. Paolo Barilla is kipróbálta már az autókülönlegességet, de szívesen felajánlaná a vezetési lehetőséget egy nála nagyobb kaliberű versenyzőnek.



„Monte-Carlóban vezettem az autót, és igazán megérintett az élmény. De nehéz vezetni, ezért többször nem próbálom meg” – mondta az olasz Motorsport.com-nak az 59 éves Barilla. „Olyan versenyzőnek kell vezetnie, aki méltányolja az érzelmeket, melyek egy ilyen autó volánja mögött töltik el. Szerintem Lewis Hamilton ilyen versenyző. Amikor hallom, hogy a vezetésről beszél, érzem, hogy ő tudja értékelni, ha egy autó különleges.”

A felajánlás tehát megtörtént, hogy Hamilton valamilyen formában F1-es Ferrarit vezethessen – habár annak valószínűsége elég csekély, hogy el is fogadja Paolo Barilla invitálását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: