DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

„Gyilkos” hegyi edzéssel készül Hamilton

Minden nap megmászik egy 3400 méteres hegyet a hétszeres világbajnok, aki szereti a magassági edzést, amelyet az oxigénhiány tesz különösen fárasztóvá. Célzást tett függőben levő szerződésére is.

Kőkemény fizikai tréninggel tölti a téli szünetet Lewis Hamilton, hogy csúcsformában legyen, ha újra autóba ül (amihez mindenekelőtt alá kell írnia 2021-es szerződését). A brit hegyi edzésen vesz részt: minden nap felmászik a 3400 méter magasan levő csúcsra. Ilyen magasságban az alacsony oxigénszint miatt különösen kimerítő a mozgás.

„Üdv Világ, nem jelentkeztem már egy ideje. A hegyekben edzem minden nap, hogy lélekben és testben is formában legyek” – írta az Instagramra Hamilton, aki mellékelt egy videót is egyik mászásáról. „Minden délelőtt felgyalogolok a hegy tetejére. Miután felértem a 3400 méteren levő csúcshoz, következik a sífutás, ami gyilkos. Szeretem a magassági edzést, ilyen magasan kevesebb az oxigén, így sokkal kimerítőbb, mint tengerszinten edzeni, 2000 méteren már a sima lépcsőzést is megérzed.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

A posztban Hamilton arra is tett egy utalást, hogy az edzés mellett a szerződéshosszabbítással kapcsolatos teendők is lefoglalják – rengeteg találgatást szül, hogy alig több mint két hónappal a szezonnyitó előtt a versenyző továbbra sem állapodott meg a Mercedesszel.

„Az edzésen túl sok munka zajlik a háttérben. Sok részlet mozgásban van, de gondoltam, bejelentkezem, hogy tudassam veletek, egészséges és mentálisan erős vagyok a buborékomban” – mondta Hamilton, a követőknek küldött szokásos jókívánságok közt hozzátéve: „Alig várom, hogy valamikor hamarosan újra lássalak titeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: