DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Verstappen: Gyerekkorom óta ismerem Micket

Max Verstappen felidézte gyerekkori emlékeit, azután mikor még édesapja és Michael Schumacher csapattársak voltak, ő pedig Mick Schumacherrel töltötte az idejét a gokartpályán.

Hosszú időt követően ismét lesz egy Schumacher és egy Verstappen is a Formula-1-es mezőnyben, az előző generáció tagjai pedig még csapattársak is voltak 1994-ben, mikor Schumacher élete első világbajnoki címét szerezte a Benettonnal.

A két fiatal nem először fog találkozni a versenypályákon, hiszen a 21 éves német és a 23 esztendős holland már egészen kiskoruk óta ismerik egymást. Verstappen az F1 Insidernek adott interjút a Haas újdonsült versenyzőjével való kapcsolatáról.

„Három vagy négyéves voltam, akkoriban ismertem meg Schumacher bácsit, aki mindig nagyon kedves és egy igazi családfő volt. Sosem néztem úgy rá, mint egy rekordvilágbajnokra, nem igazán foglalkoztam ezzel akkoriban.”

Jó kapcsolat alakult ki a két család közt


A jó kapcsolat megmaradt a két család közt, akik azután is összejártak, hogy 1994-ben csapattársak voltak, hiszen Max 1997-ben, míg Mick csak 1999-ben született meg: „A régi fotókon látható, hogy mindig ott volt nálunk Gina vagy Mick, máig csodás emlékek azok a hétvégék.”

„Gokartoztunk is egymás ellen, de nem törődtünk a győzelemmel, inkább csak szórakozni akartunk. Legtöbbször ikergokarttal mentünk, Mick az apjával, ahogyan én is, de amikor eldurvult volna a helyzet, ők általában átvették az irányítást.”

„Három vagy négyévesen nem tudtam németül, fogalmam sincs, hogyan kommunikáltunk, de szerintem egy kisgyereknek sosem volt gondja azzal, hogy bárkivel megértesse magát. Különböző helyzetben vagyunk, hiszen az ő édesapja egy hétszeres világbajnok, ez egy nehéz kiindulási pont számára.”

„Ha minden rendben halad, akkor könnyű dolga lesz, de ha rosszul alakulnak számára a dolgok, akkor nagy teher kerül majd rá. Még a gokartos napjaiban is ott ólálkodott körülötte a sajtó, az F4-ben és az F3-ban pedig csak még nagyobb lett a felhajtás. Viszont a megfelelő emberek veszik körül, akik figyelni fognak rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: