Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 22. péntek
Bulvár

Raikkönen magángépét küldte súlyos balesetet szenvedő versenyzője szüleiért

Egy szeptemberi motokrosszversenyen súlyos sérülést szenvedett Kimi Raikkönen csapatának egyik tagja, a finn pilóta pedig magángépével sietett a litván motoros családjának segítségére.

Még szeptemberben tartották a Lombardiai MXGP-t Mantovában, ahol a motokrossz egén sötét felhők kezdtek el gyülekezni. Arminas Jasikonis nagy sebességnél szenvedett súlyos balesetet, a litván motorost pedig azonnal mesterséges kómába helyezték, az életéért küzdött.

Szerencsére azóta Jasikonis magához tért és elindult a felépülés és a versenyzés felé vezető rögös úton. A litván Kimi Raikkönen motokrosszos csapatának volt a versenyzője, az Ice One Factory Husqvarnának.

A csapat menedzsere, Antti Pyrhönen emlékezett vissza az aznap történtekre a Gatedrop.com-nak: „Az volt csapatfőnöki pályafutásom legsötétebb napja, sőt egész motokrosszos pályafutásom legrosszabb élménye is” – kezdte a menedzser.„AJ-t mentőhelikopterrel a kórházba vitték és mesterséges kómába helyezték. Bármennyire is elöntöttek bennünket az érzelmek, nekünk profinak kellett maradnunk és nem volt szabad engednünk, hogy hatással legyen a hétvége további részére ez a baleset.”

„Hamar kiderült, hogy megfelelő helyre vitték Arminast, mivel el tudták vállalni a kezelését, mi pedig tudtuk, hogy most az az egyik legfontosabb dolog, hogy a szülei eljussanak hozzá Olaszországba. Felhívtuk Kimi Raikkönent, aki hezitálás nélkül beleegyezett, hogy a magángépével elrepüljenek Litvániába, így AJ édesapja már hétfőn reggel Olaszországban is volt.”

„Innentől megnyugodtunk, mert részünkről mindent megtettünk azért, hogy versenyzőnk és a családja együtt lehessen, és imádkozni kezdtünk, hogy teljesen felépülhessen, ami azóta meg is történt. Óriási köszönet a csapat minden tagjának és a motokrosszosoknak is, akik segítettek nekünk. Kimitől hihetetlen támogatást kaptunk aznap” – mondta az Ice One tulajdonosáról Pyrhönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?