DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Vetkőznie kellett volna a szerződésért a finn versenyzőnőnek

Aggasztó történetet mesélt el tíz év távlatából a finn versenyzőhölgy, Emma Kimilainen, akinek elfogadhatatlan feltételek mellett ajánlottak szerződést az IndyLightsban, kihasználva női mivoltát.

A 31 éves versenyzőt 2019-ben a W Seriesből ismerhette meg a szélesebb autósport-szerető közönség, ahol a szezon egyharmadának sérülés miatti kihagyása ellenére is az ötödik helyen végzett a tabellán. Kimilainen jövőre is ott lesz az immár az F1 kísérősorozataként feltűnő mezőnyben, noha főállásban már családanya, és tudja, hogy karrierjének talán legjobb évei lehetőség hiányában kihasználatlanul maradtak. Még az előző évtized végén, az észak-európai formulaautós szériákban való remeklés után szeretett volna utat törni magának a nagyobb rivaldafényt jelentő sorozatok felé, most azonban a finn Shikaani podcast vendégeként bizarr történetet mesélt el arról, hogyan járt, amikor 2010-re az IndyCar kísérősorozatában, az IndyLightsban készült szerződést kötni egy meg nem nevezett csapattal.

kimilainen



Kimilainen elmondása szerint a megállapodás már a kezdettől fogva kicsit gyanús volt, hiszen a csapatnál nem kértek semmilyen anyagi hozzájárulást, szponzorok behozását a versenyzőtől, elmondásuk szerint egy saját partnerük fedezte volna a költségeket – ennek a cégnek a kilétét azonban a pilóta előtt titokban tartották.

„Már úgy volt, hogy megyek hozzájuk, de még felhívtam őket, mert tudni akartam, miről is van szó valójában. Ekkor ezt a választ kaptam: ’Volt egy kis nézeteltérésünk a partnerünkkel. Eredetileg bikinis fotózásról lett volna szó, de mégis inkább meztelen felsőtesttel kellene.’ Végül megtudtam, hogy az a bizonyos partner egy férfimagazin volt” – mesélte Kimilainen, aki 20 évesen nem ment bele ebbe az ajánlatba, visszamondta a szerződést és végül a következő négy évben nem is versenyzett sehol.

Miután az Ilta-Sanomat megírta a történetet a podcastban elhangzottak alapján, Kimilainen újból megerősítette a történet valódiságát. „Nem nevezem meg a csapatot, de a csapatvezető már akkor felismerte, hogy ez nem egy tisztességes ajánlat. Azt mondta, megérti a döntésem, hiszen neki is van egy lánya. Én 20 éves voltam akkor. Senkinek nem mondtam még ezt el eddig, de minden szava igaz” – írta Twitteren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: