DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamilton lett az év sportszemélyisége

Újabb rangos elismerést zsebelt be az F1 újdonsült hétszeres világbajnoka, akit a BBC másodjára jutalmazott az Év Sportszemélyisége-díjjal.

A Mercedes hétszeres Formula-1-es világbajnokát 2014 után ismét Nagy-Britannia év sportszemélyiségének választott a BBC. A brit hírközlő társaság szavazásán Lewis Hamilton többek között a Liverpool csapatkapitányát, Jordan Hendersont, a bokszoló Tyson Furyt és a snookerlegendát, Ronnie O'Sullivant előzte meg. Az utóbbi két évben a második helyen végzett a rangsorolásban.

 ham-bbc1



A pilótát a sportban mutatott teljesítménye mellett a társadalmi problémákban tett szerepvállalása miatt is díjazták. "Szeretnék gratulálni minden nagyszerű jelöltnek, büszke vagyok az általuk idén elért teljesítményre. Óriási köszönet mindenkinek, aki rám szavazott" - fogalmazott a díj átvételét követően Hamilton, aki egy ilyen erős mezőnyben nem számított az elismerésre. 

"Mindannyian nyertesek vagyunk, és szeretnék mindenkinek boldog karácsonyt kívánni. Tudom, mennyire szokatlan évünk volt, de a frontvonalban harcolóknak és a gyermekeknek is üzenem: kérlek, próbáljatok meg pozitívak maradni ebben a nehéz időszakban. Tiszta szívből köszönöm mindenkinek. Kövessétek az álmaitokat. Gyerekek, soha ne adjátok fel. Higyjetek magatokban, mert ott van bennetek minden, ami a nagyszerűséghez kell" - zárta pozitív üzenetét.

Kevésen múlott, hogy a Mercedes másik oszlopos tagja, Toto Wolff csapatvezető is díjat kapjon a BBC-től. Az osztrák szakvezetőt az Év Edzője kategóriában jelölték, ám végül kikapott a Loverpool menedzserétől, Jurgen Klopptól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: