DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Vettelt gigaserleggel ajándékozta meg a Ferrari

Több csapat és versenyző is búcsúzott egymástól az Abu Dhabi Nagydíj után, ám a sok érzelmes pillanat közül kiemelkednek Sebastian Vettel és a Ferrari egymás felé tett gesztusai. A német a 14. helyért kapta meg egyik legnagyobb trófeáját.

EpIuCQ0XUAAB_HI



Több versenyzőt is hallottunk már dalra fakadni az F1-es csapatrádióban, de akkora erőfeszítést még soha senki nem tett érte, mint most Vettel, aki egy klasszikus olasz dal szövegét is átírta, hogy az a Ferrarira való utalásokkal legyen tele. Ezt énekelte el – egy az autójába rejtett papírról felolvasva – a német, miután áthaladt a célvonalon utolsó ferraris futama végén.

„Sok fénypontot átéltünk a csapattal, és amikor izgatottá váltam, valamiért mindig énekelni kezdtem. Ezért gondoltam, hogy szép gesztus lenne még egyszer utoljára énekelni egyet” – idézi a Motorsport az akció hátteréről beszélő németet. „A választott dalom pedig egy nagyon-nagyon híres olasz dal, az Azzurro Adriano Celentanótól. Átírtam a szövegét, szóval remélem, nem kerülök bajba a szerzői jogok miatt! De szerintem ez egy szép módja volt annak, hogy kifejezzem a hálámat a csapat felé.”

A Ferrari csapattagjai a rádióban is hallható tapsviharral köszönték meg Vettel énekét, ám ők is készültek egy ajándékkal, a garázsba visszaérve ugyanis a német megkapta szerelőitől élete talán legnagyobb serlegét – emlékül az együtt töltött hat évért. Emellett a piros maszkot is mindenki fehérre cserélte, ami a négyszeres világbajnok sisakfestésére utalt.

„Nagyon megleptek vele. Most először történt meg, hogy a 14. helyen értem célba és trófeát kaptam. Kellemes emlék marad. A garázs elé is kitettek egy táblát, amin az összes győzelmem szerepelt. Ez az év szinte végig arról szólt, hogy az együtt töltött szép időkre emlékeztünk a csapattal” – mondta Vettel, aki a következő évet már az Aston Martinná vedlő Racing Pointnál kezdi meg, míg helyére a Ferrarihoz Carlos Sainz érkezik. Ami azt illeti, ennek kapcsán a McLaren is tett egy kedves gesztust az olasz csapat felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: