DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Todt: A normálisabb élet Schumacher célja

A kezelések továbbra is azért zajlanak, hogy Michael Schumacher szinte teljes életet éljen – árulta el Jean Todt, aki Mick Schumacher F1-es bemutatkozásáról is szót ejtett.

Michael Schumacher sorsfordító síbalesetének hetedik évfordulójához közeledve újra a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökétől, Jean Todttól, a német egykori ferraris csapatfőnökétől és jó barátjától próbáltak némi információt kisajtolni a hétszeres világbajnok jelenlegi állapotáról.

„Ebben a tárgyban nagyon diszkrét vagyok. Mindannyian tudjuk, hogy Michaelnek nagyon súlyos balesete volt, amely sajnos jelentős következményekkel járt rá nézve” – mondta Todt az Ouest France-nak. A francia szavai alapján ennyi év után is van még remény, hogy Schumacher szinte teljes életet éljen: „Azóta kezelik, hogy visszatérhessen egy normálisabb élethez.”



Todt novemberben úgy fogalmazott, hogy Michael „követi” fia, Mick karrierjét. A kis Schumacher azóta megnyerte a Formula-2-es sorozatot és aláírta első Formula-1-es szerződését a Haas csapattal.

„2018-ban a Formula-3-ban, idén pedig a Formula-2-ben lett bajnok. A következő lépés a Formula-1, valószínűleg a legnehezebb mind közül. Mindenesetre már bizonyított, hogy megvannak a képességei, hogy kihozza a legtöbbet az autóból. Ha a kocsi olyan lesz, mint Romain Grosjeané és Kevin Magnussené idén, az eredményeit az övékhez lehet hasonlítani” – beszélt Mick Schumacherről Todt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: