DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Szégyendíjat kapott Leclerc Olaszországban

Lemaradt a dobogós helyről a Török Nagydíjon, mégis kapott érte trófeát a Ferrari versenyzője: az Arany Tapír díjat a kínos pillanatokat okozó közszereplőknek ítélik oda.

Két héttel ezelőtt Isztambulban Charles Leclerc a második helyért vívott Sergio Perezzel az utolsó körben, mikor egy elfékezés során nem csupán a kedvezőbb pozíció, de a dobogó is kicsúszott a markából: csupán negyedik lett, nevető harmadikként éppen saját csapattársa, Sebastian Vettel ért célba. A hiba önmagában még nem lett volna elegendő a hírhedt Arany Tapír díjra, de Leclerc futamot követő önostorozásával („sz*r munkát végeztem, ki***ott barom vagyok”) kiegészülve már méltónak találtatott a trófeára.



Az Arany Tapír díjat egy olasz tévés showműsor, a Striscia la Notizie készítői osztják ki. Minden évben számos tapírszobor talál gazdára, celebek, politikusok és sportolók körében, akik a nyilvánosság előtt kerültek kínos helyzetbe. A Ferrarinak az elmúlt években 2017-ben és 2018-ban is odaítélték a díjat.

Mivel egy tévéműsor „elismeréséről” van szó, Leclerc-nek a kamerák elé is ki kellett állnia egy rövid interjúra, és köszönőbeszédet mondania a díjért:

„A futam jól alakult, de mindent eldobtam az utolsó kanyarban. Hibáztam, aztán pedig kifakadtam a rádión a mérnököknek, ti is hallhattatok mindent. Az ilyen dolgok megtörténnek, de innen kell javulni és erősebben visszatérni” – mondta Leclerc, akinek még mindig kevésbé volt kínos átvennie az Arany Tapírt, mint az egy héttel korábban jutalmazott Andrea Iannonének, akit doppingvétség miatti négyéves eltiltása okán állított pellengérre az olasz tévéműsor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: