DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Hamiltont választották a legbefolyásosabb fekete britnek

Nagy-Britannia legbefolyásosabb feketéjének választotta a BBC az F1 újdonsült hétszeres világbajnokát, aki a sportban tett kezdeményezéseivel érdemelte ki a kitüntetést.

Alig néhány nappal a világraszóló sportsikerét követően kapott újabb jelentős elismerést Lewis Hamilton, akit a BBC egy koronavírus-járvány ellen küzdő orvosnál, egy emberi egyenjogúságért küzdő zenésznél és egy, a migránsok jogtalan kitelepítése ellen fellépő ügyvédnél is nagyobb hatású személynek talált idén Nagy-Britanniában. 

 ham-2020-tszt1



A független bírák azzal kommentálták a döntést, hogy Hamilton különösen George Floyd halála óta kiemeltként kezeli a BLM-mozgalmat, térdelésre buzdította versenytársait, valamint megalapította a Hamilton Bizottságot, aminek célja, hogy minél több fekete dolgozzon az autósportban. Kétségkívül az is szerepet játszott a választásban, hogy Hamilton üzenetei világszinten emberek százmillióihoz ér el. A hétszeres világbajnok az alábbi szavakkal köszönte meg a kitüntetést:

„Annyira büszke vagyok az elismerésre, különösen a fekete kultúrában. Szeretek magamra úgy gondolni, mint aki egy fogaskerék abban az emberek alkotta gépezetben, ami a változást sürgeti” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: