DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Bottas denevéres megjegyzése miatt magyarázkodik a Mercedes

Egy ártatlan vicces félmondatnak szánta a finn pilóta, amit az F1-es Török Nagydíj után mondott, Kínában mégis komoly kritika zúdult rá emiatt a közösségi médiában, így csapata tisztázta a helyzetet.

Karrierje egyik legpocsékabb versenyét futotta a hétvégét Isztambulban Valtteri Bottas, aki összesen hat megforgást produkálva a pontszerző zónán kívül ért célba, miközben mercedeses csapattársa, Lewis Hamilton győzelmet aratva bebiztosította hetedik világbajnoki címét. Ezzel a finn pilótának a matematikai esélyei is elszálltak, így a leintés után a holland Ziggo nekiszegezte a kérdést, hogy ha egy napot átugorhatna a 2020-as esztendőből, ez lenne-e az.

bottas-dppi-1



A probléma pedig az erre adott válaszból indult, Bottas ugyanis így felelt: „A mait, igen” – mondta a pilóta, majd viccesen megjegyezte: „Vagy esetleg azt a napot, amikor valaki megvett egy denevért Vuhanban.”

Ez egyértelmű utalás volt a koronavírus-járványra, amely az említett kínai városból terjedt el, s amely mostanáig több mint egymillió ember halálát követelte, s a teljes világ mindennapi életét felborította. A megjegyzésen azonban kiborultak a kínai szurkolók a közösségi oldalakon, így végül a Mercedesnek az alábbi közleményt kellett kiadnia a helyi szinten népszerű mikroblogon, a Sima Weibón:

„Kedves kínai rajongók, mindnyájan tudjuk, milyen érzelmessé tesz minket a sport, főleg a győzelmekkor és vereségekkor megélt magasságok és mélységek alkalmával. Múlt vasárnap Valtterinek kemény és csalódáskeltő futama volt, amelyen elveszítette a vb-címet. Senkit nem állt szándékában megbántania a tv előtt ülők közül rögtön a verseny után, és egyértelműen nem akart tiszteletlen lenni Kínával és a kínai rajongókkal szemben. Ő még mindig az a Valtteri, akit ismerünk, aki ugyanúgy törődik az összes kínai szurkolóval, mint mi, mindenkinek a legjobbakat kívánva ezekben a nehéz időkben, és továbbra is elkötelezett, hogy izgalmas versenyzést produkáljon számotokra. Szép hetet kívánunk, és várjuk, hogy együtt élvezhessük az utolsó futamokat” – idézi a közleményt a RaceFans.net.

Az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy F1-es versenyzők megjegyzései miatt háborognak: nemrég Max Verstappen kis túlzással egész Mongóliát magára haragította – még az ENSZ-nek is levelet írtak emiatt –, amikor sok más, nem túl dicsérő jelző mellett „mongolnak” nevezte egy ütközésük után Lance Strollt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: