DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Egyetlen pilóta érzett együtt Grosjeannal

A Haas versenyzője elárulta, ki volt az egyedüli F1-es kollégája, aki üzenetet küldött neki, miután hivatalossá vált a királykategóriás karrierjének vége. Nem feledte a kedves gesztust.

Novemberben hozta nyilvánosságra a Haas Formula-1-es gárdája a hírt, miszerint 2021-re mindkét pilótáját lecseréli, így Kevin Magnussennek és Romain Grosjeannak is távoznia kell a száguldó cirkuszból. Erre a napra visszaemlékezve Grosjean felidézte, egyedül a Williams egyik versenyzője, George Russell küldött számára együttérző üzenetet.

grosjean-2020-portre1



„Jó kapcsolatot ápolok vele. Amikor a távozásommal kapcsolatos bejelentés megtörtént, ő volt az első és egyetlen, aki WhatsAppon küldött nekem egy üzentet. Ez jól tükrözi, mennyire jó srác” – idézte a francia szavait a Racefans.

Grosjean nem feledte Russell kedvességét, amikor a fiatal brit a november elsejei imolai hétvégén biztonsági autó mögött vétett fájdalmas hibát. Lewis Hamilton mellett ő volt a másik F1-es pilóta, aki a közösségi médiában vigasztaló bejegyzést posztolt a fényképe alá.

„Tudom, mennyire fájdalmas biztonsági autós fázis alatt ütközni – különösen, ha az év első pontjai úsznak így el. 2018-ban Bakuban én is ilyen helyzetbe kerültem, de a mezőny hátsó régiójában keményen kell bánni a gumikkal. Ezt már sokszor elmondtam: ha visszamehetnék az időben, Bakuban ugyanazt tenném, mint három szezonnal ezelőtt. George nem csinált semmi őrültséget, egyszerűen csak eldobta az autót. Nehéz napja volt, de még sok jó vár rá” – tette hozzá Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: