DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Így motiválja barátnője Bottast

A finn versenyző korábban sosem tett ki a falra fotókat győzelmeiről, mivel önsztárolásnak érezte. Párja, a szintén profi sportoló Tiffany Cromwell azonban meggyőzte arról, jó hatása van, ha emlékeztetik sikereire.

A tavaly elvált Valtteri Bottas párja az év elejétől az ausztrál versenykerékpáros, Tiffany Cromwell, aki a nagydíjhétvégéken is gyakran látható a finn társaságában. Tiffany nem csupán edzőpartnerként nyújt segítséget – rengeteget kerékpároznak együtt –, de saját módszereit alkalmazva motiválni is igyekszik párját. Az egyik ilyen fogás eleinte nem nyerte el Bottas tetszését, aztán megbarátkozott vele.

„Egy dolog nagyon hatásosnak bizonyult. Tiff a monacói lakásunkban képeket akasztott ki a győzelmeimről” – mondta Bottas a Bild am Sonntagnak. „Én addig sosem akartam ilyen képeket kitenni a falra, mert önsztárolásnak éreztem. Ő azonban azt mondta, ha ezekre ránézek, emlékezni fogok, mire vagyok képes. És tényleg, ha egy rossz verseny után hazatérek és a képekre nézek másnap reggel, arra gondolok, hogy á igen, azt a futamot én nyertem meg!”



„Nem tudom, hogy Lewis mit csinál másként, mint Valtteri” – mondta Cromwell a német lapnak. „Én annyit tehetek, hogy folyamatosan kiemelem a pozitívumokat és az eszében tartom, mire képes. Akárcsak azt, hogy ez nem azon múlik, mit csinál Lewis.”

A barátnő segítsége ellenére Bottas teljesítményében nem történt javulás a 2019-eshez viszonyítva. A finn tavaly második lett a bajnokságban négy futamgyőzelemmel és öt rajtelsőséggel. Idén minden bizonnyal újra második lesz, de csak két győzelmet ért el eddig négy pole-pozíció mellett – Hamiltonhoz viszonyítva pedig még romlott is tavalyhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: