DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamilton idén jött rá, hogy túl pörgős az élete

Kénytelen volt lelassítani az eddig a világot keresztbe-kasul utazó bajnok, és meglepetésre élvezi: a koronavírus után sem akar visszatérni addig jellemző tempójához.

Lewis Hamilton versenypályán kívüli élete jól dokumentált: a 2020-as évig megszokottnak számított, hogy a nagydíjak között is az Egyesült Államokba utazgatott különböző elfoglaltságai miatt, előbb magángépével, majd miután eladta, menetrend szerinti járatokkal. Ez változott meg a koronavírus-világjárvány évében, a globális helyzet jelentősen lekorlátozta és otthonához kötötte Hamiltont: meglepő, de ez az új, lassabb életstílus megtetszett a hatszoros világbajnoknak.

Túra a szabadban: mostanában ilyen fotókat posztol Hamilton


„Ez az év a pandémiával tanulóév volt számomra. Egyértelműen sok időt töltöttem magamban, sokat voltam otthon, a buborékomban” – idézi a Racefans.net Hamiltont. „Ez egyrészt nem volt mindig a legkellemesebb, de jut idő reflektálni és tényleg a jelenben lenni. Úgy gondolom, a múltban az életem egyszerűen nagyon gyors volt. Egyik versenyről, egyik eseményről rohantam a következőre. Túlságosan fel volt pörgetve az akkori életem. Ha ennek az egésznek vége lesz, akkor sem szeretnék visszaállni az előző tempóra.”

Formula-1-es versenyzőként – és az autósport sokszínűségének szorgalmazójaként – a versenyek között így is van bőven teendője. Online formában rendszeresen konzultál az F1 irányításával és az általa létrehozott Hamilton Bizottsággal.

„Sok a teendő, sok párbeszédnek vagyok része. A Formula-1-gyel Zoom-hívásokat folytatunk a terveikkel kapcsolatban, és a Bizottságban is sok hívásban veszek még részt, minden héten. Újra munkamódban vagyok” – beszélt arról, hogy 91. futamgyőzelme, a Schumacher-féle rekord beállításának megünneplése után hamar visszatér a normál kerékvágás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: