DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Elkapta a vírust egy Red Bull-pilóta barátnője

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az utóbbi időben nincs megelégedve a Formula-1 vírusintézkedéseivel: nem elég, hogy Szocsiban sokan fittyet hánytak a járványra, még két versenyzőjük is fertőzésközelbe került.

118690285_325368172239527_2934519114044688550_n_1



Nem Marko az első, aki aggodalmának adott hangot a helyiek magatartásával kapcsolatban az Orosz Nagydíj hétvégéjét követően – nemrég Romain Grosjean is elmesélt pár helyzetet, amikor könnyűszerrel megfertőződhetett volna a koronavírussal Szocsiban, ahol a szállásául szolgáló hotel nem tartotta magát az európai helyszíneken megszokottá vált buborékrendszerhez, ami az F1-es személyzet megóvását szolgálná.

Most a német Speedweeknek nyilatkozva a Red Bull pilótaprogramjának vezetője, Helmut Marko néhány mondatban ismertette tapasztalatait az elmúlt hetekből. „A paddockon kívül nagyon kevesen hordtak maszkot. Ilyen biztonsági szinttel ez nem lesz képes sokáig működni” – mondta Szocsi kapcsán az osztrák, majd rámutatott egy konkrét veszélyhelyzetre is. „Az egyik versenyzőnk barátnője is fertőzött lett, de ő maga nem kapta el. Egy másik versenyzőnk pedig részt vett egy bulin, ahol három fertőzött embert is találtak, de ő is negatív lett.”

Mivel a két csapatot is tulajdonló energiaitalmárkáról van szó, így a Red Bull és az Alpha Tauri révén négy versenyző közül találgathatunk, Marko ugyanis azt nem árulta el, hogy Max Verstappen, Alexander Albon, Danyiil Kvjat vagy Pierre Gasly barátnőjéről van-e szó. Mindenesetre mostanáig egyikük sem produkált pozitív koronavírustesztet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: