DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Webber Vettelről: Elég bort ittam ehhez...

Az ausztrál ex-F1-es szerint mérgező volt a kapcsolatuk a csapatra nézve és akkoriban egyáltalán nem bízott meg Vettelben - most már rendben vannak, de akkor nem irigyelte Christian Hornert.

A Sebastian Vettellel való korábbi viszonyáról beszélt a Channel4 kérdésére Mark Webber, a Red Bull egykori pilótája. Az ausztrál szerint mérgező volt a csapaton belüli hangulat a kettejük viszonya miatt - Vettel a Red Bull saját neveltje volt, így eredményt kellett felmutatnia, hogy a pilótaprogram később is megkapja a kellő támogatást. Webber ezzel együtt azt nem tagadta, hogy a német azonnal, szinte újoncként is pokoli gyors volt - mint mondta, 2009-ben már elég hamar érezték, hogy jó lesz az autó.

webbo



"Adrian Newey dörzsölgette a tenyerét a tél folyamán, az új szabályok miatt érezte, hogy nagy hatása lehet az egész autóra. A Renault-val akkor sem volt könnyű együtt dolgozni, mert nem az övék volt a legerősebb motor, úgyhogy Adriannek az aerodinamikával kellett megtalálni a köridőt. Seb nagyon gyors volt azonnal és a Red Bull is támogatta, én pedig tapasztalt pilótaként szintén előnyt kovácsoltam ebből. Az autó egy fegyver volt, egy mérnöki mestermunka" - emlékezett vissza Webber, majd rátért kettejük kapcsolatára.

"Hogy a gondjainkat félre tudtuk-e tenni az autón kívül? Abszolút nem, esély sem volt rá. Egyértelmű, hogy gyakran átléptük a profizmus határait és ezen a területen abszolút nem bíztam benne. Most már egészen rendben vagyunk, váltottunk üzeneteket, elég pohár bort ittam ahhoz, hogy ezt elengedjem. Persze akkoriban ez komoly fejfájást okozott a csapatnak, Christian Hornernek nehéz volt ezt kezelnie."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: