DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Budapesten látta utoljára Hubert-t Gasly

Magyarországon szórakoztak utoljára együtt a korábbi nagy riválisok és jó barátok - ma virágot vitt Anthonie Hubert tragédiájának helyszínére az Alpha Tauri francia F1-es pilótája.

Egy éve vesztette el gyerekkori riválisát és közeli jó barátját Pierre Gasly (és Charles Leclerc), hiszen a tavalyi Belga Nagydíj hétvégéjén szenvedett tragikus balesetet Anthoine Hubert. Gasly Spába érkezésekor virágot is vitt a tragédia helyszínére, majd a szokásos sajtótájékoztatón (amelyen a Formula.hu is jelen volt) beszélt is minderről:

"Ő volt az egyik srác, akivel a legtöbb időt töltöttem gyerekként. Riválisok voltunk, de nélküle sosem jutottam volna el idáig, mert a pályán és azon kívül is mindig hajtottunk egymást - jobb sportolóvá, jobb pilótá tett engem" - mondta Gasly. "Mindig hajtottam magam, hogy fejlődjek emberként és versenyzőként is, ezért csak hálás lehetek. Ő egy olyan valaki, akivel sokat beszélek a barátaimmal, mert sok közös barátunk van. Átfutnak az agyamon azok a képek és azt kívánom, bárcsak ne történt volna meg. Sajnos ez a veszélye a sportunknak, de ezt nehéz elfogadni."

gasly



"Arra gondolok, hogy együtt voltunk tavaly Budapesten, eltöltöttünk egy szép vasárnap délutánt ott a barátnőjével és más barátokkal. Ekkor láttam őt utoljára, nehéz elfogadnom, hogy nincs többé" - tette hozzá a tavalyi Magyar Nagydíjat is felemlegetve. Gasly kitért arra is, hogy milyen volt a közös gyerekkoruk:

"Tonnányi emlékem van róla, szerencsés vagyok, hogy vele nőhettem fel. Kilenc évesen kezdtem el ellene versenyezni gokartban, aztán tizenhárom évesen mindketten úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk az otthonunkat és elmegyünk abba az iskolába. Három francia pilóta lépte ezt meg, mi ketten és még egy valaki. Tizenháromtól tizennyolc éves koromig a fél nyolcas reggelitől este tízig minden nap együtt voltunk, együtt tanultunk, együtt edzettünk, együtt versenyeztünk."

"Folyamatos versengés volt köztünk minden téren, ha egyikünk tizenöt fekvőtámaszt csinált, akkor a másik tizenhatot akart, utána az előző tizenhetet. Ha játszottunk a PlayStatiönnel, akkor órákat töltöttünk azzal, hogy legyőzzük egymást a Formula-1-es játékban. Voltak ott más pilóták is ebből a korosztályból, de vele fantasztikus emlékeim vannak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: