DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Vettel egyszer jól feldühítette Webber édesanyját

Sebastian Vettel és Mark Webber viharos négy évet élt meg egymás mellett a Red Bullnál, így a légkör nem volt híján a feszültségnek. Vettel egyik megmozdulása különösen felidegesítette Diane-t.

A napokban egy különleges interjú jelent meg a Formula-1 hivatalos oldalán: Mark Webber David Coultharddal beszélte ki karrierje legérdekesebb, legemlékezetesebb mozzanatait. Ezek közül természetesen nem maradhatott ki a Sebastian Vettel mellett eltöltött négy év sem. A páros 2009 és 2013 között világbajnoki címre alkalmas autókkal, többnyire külső befolyás nélkül versenyzett egymással, ami megágyazott a drámának. Webber édesanyját Vettel 2010-es törökországi megmozdulása akasztotta ki igazán, amikor a pilóta egy előzési kísérlet közben hozzáért Webber autójához, így az élről ütötték ki egymást.

„Meglepett, hogy Seb ennyire agresszívan próbált meg visszajönni, majd összeütköztünk. Ez teljesen felhúzta az édesanyámat. Azt mondta, ’Jézusom, ezt nem teheti veled!’ Aztán ott volt a falfehér Christian. Őrült helyzet volt” – emlékezett vissza az ausztrál.

Az istállón belül ez az eset jelentette a fordulópontot, ami évekkel később a hasonlóan drámai Multi 21-es ügyhöz vezetett. A 2013-as Malajziai Nagydíjon szintén Webber vezetett Vettel előtt, Christian Hornerék pedig csapatutasítással igyekeztek bebiztosítani a kiváló pozíciót. Vettelnek azonban akkor is más elképzelése volt a helyzetről… Erről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: