DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Bottas: Roscoe hagyott egy csomagot az ajtóm előtt...

A Spanyol Nagydíj hétvégéje előtt Lewis Hamilton és Valtteri Bottas meséltek arról, milyen kellemes élményekkel gazdagodnak most, hogy hotel helyett a pályán, a motorhome-ban laknak. Illetve Bottasnak csak többnyire kellemes...

Arról is a koronavírus-járvány tehet, hogy a Formula-1-es versenyzők a lakhatási szokásaikat is megváltoztatták. Noha nem mindannyian, de egyesek immár a pálya területétől vagy környékétől sem távolodnak el a nagydíjak során, ezzel is csökkentve az utazásmennyiséget és a külvilággal való érintkezés esélyét. Így tesznek a Mercedes pilótái is, akik klasszikus értelemben vett, kamionok által húzott motorhome-okban húzzák meg magukat Barcelonában is.

00120008_097



Hamilton és Bottas egyaránt egy-egy hölggyel osztják meg ideiglenes otthonukat: míg a brit a személyi edzőjével, addig a finn a barátnőjével tölti az időt, néha azonban megzavarja az idillt Hamilton kutyája, mint arra Bottas rámutatott egy friss történet felemlegetésével a csütörtöki online sajtótájékoztatón, amelyen a formula.hu is részt vett.

„Pár hete már szomszédok vagyunk Lewisszal, múlt szombaton Roscoe ott is hagyott egy nagy csomagot az ajtóm előtt…! Éppen barbecue-ztam, Roscoe pedig megérezte az illatot és odasomfordált. De ne aggódj, sohasem adok neki semmit!” - mondta megnyugtatólag Hamilton felé fordulva, hiszen a finn is jól tudja, hogy a kutya gazdájához hasonlóan vegán életmódot folytat. A történetet később a Sky Sports szakértője, Karun Chandhok egészítette ki Twitteren, aki elmondása szerint látta, amint Hamilton egy zacskóval követte kutyáját és maga szedte össze a „szemetet”.

„Egyébként nekem nagyon tetszik ez a kempinges életérzés” – folytatta Bottas. „Általában hotelben szoktam lakni az európai versenyeken, de fontolóra veszem ezt az életstílust a későbbiekre is – tényleg olyan, mint a régi gokartos időkben. Elvagyunk a barátnőmmel, főzünk, filmet nézünk, és egyszerűen csak kieresztjük a gőzt. Szintén jó, hogy a pályára való utazási időt is minimálisra csökkentjük.”

Nemcsak Roscoe-nak, hanem Hamiltonnak is vannak csomagjai, amelyeket viszont azért cipel magával, hogy kellemesebbé tegye maga számára az időtöltést ezen a különös lakhelyen – mert hiába veszi őt körül több más versenyző motorhome-ja is, személyesen igyekszik kerülni velük a kontaktot. 

„Életem egyik legjobb időszaka volt, amikor gyerekkoromban motorhome-ban éltem és körbeutaztuk vele Nagy-Britanniát. Ezekben a mostaniakban persze nem utazunk, viszont elég tágasak. Van benne egy kis privát részem, viszem magammal a producerszettemet, hogy zenélhessek, és nálam van a PlayStationöm is, így esténként néha Call of Dutyzunk Pierre Gaslyvel, olykor pedig Charles [Leclerc] is beszáll” – mondta a hatszoros világbajnok. „Egyébként meg filmeket nézünk [a tréneremmel] Angelával. Neki is megvan a saját szobája, Roscoe pedig a nappaliban alszik. Ezekben a mostani időkben más versenyzőkkel nem szoktam együtt lógni – talán ha tavaly is együtt éltünk volna, akkor lehettek volna sütögetések, de most semmiképp.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Love sleeping with my dad but he complains about my snoring, I can’t help it

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: