DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Ralis és toyotás élmények szombaton az Élményfaluban Kőváry Barnával és Fehérvári Csabával

Kőváry Barna, Fehérvári Csaba, egy igazi kuriózumnak számító Toyota Celica GT-Four ST 205 WRC Limited Edition és a Toyota márka hibrid modellje várja az érdeklődőket az Élményfaluban.

Kőváry Barna, a legendás magyar ralipilóta, Fehérvári Csaba Historic Rali magyar bajnok, egy igazi kuriózumnak számító Toyota Celica GT-Four ST 205 WRC Limited Edition és a Toyota márka hibrid modellje várják a vízpart, a vízi sportok, a japán márka és az autósport barátait augusztus 8-án, szombaton délelőtt 10-től Sarudon, a Tisza-tó partján, az Élményfaluban.

image5



A Tisza-tó talán legszebb természeti környezetében felépült különleges vízparti élményközponttal már korábban is foglalkozott a formula.hu: https://formula.hu/bulvar/2018/08/19/sarudon-az-elmenyfaluban-pihent-kedvesevel-kiss-norbihiszen világ- és Európa-bajnok autóversenyzőnknek, Kiss Norbinak és kedvesének is egyik kedvenc hazai nyári pihenőhelye a több közönségszavazást is elnyert ökostrand.

image0

Közép-Európában egyedülálló Aquaglide vízividámpark, kajak, kenu, SUP, vitorlás és jogosítvány nélkül is vezethető motoros tiszai faladik, vízi villanydodgem, játszóház és dohányzásmentes, tiszta és kulturált természeti környezet, fűzfákkal övezett ökostrand, kerékpárbérlési lehetőség, fröccsterasz és a húsmentes étkezés hívei számára is kínálatot biztosító helyi konyha, valamint a Tisza-tó egyik legjobb lágossütődéje várja egész szezonban azokat, akik a Sarudi Élményfaluba látogatnak. 

image4

Az augusztus 8-i, szombati nap azonban még ennél is különlegesebb lesz, hiszen ezúttal az autósport, valamint a világ legkörnyezettudatosabb autómárkája, a Toyota tesztnapja is várja az ide látogatókat - meséli Kücsön Gyula, az Élményfalu megálmodója és megvalósítója, hozzátéve: hajósként és környezettudatos emberként ő maga is nagy híve a Toyotának, ezért külön öröm számára, hogy ezúttal a márka legnépszerűbb hibridjei és egy igazán különleges, legendás Toyota Celica raliautó is Sarudra érkezik a térség Toyota márkakereskedőj,e a Toyota Hering és Fehérvári Csaba autóversenyző jóvoltából.

image1

Kücsön Gyula elmondta: aki teszteli az öntöltős hibrid Toyotákat, megtapasztalhatja, hogy környezettudatos vezetési stílus mellett lényegében egész Sarudot be lehet járni csak villanyhajtással, ezért azt is kéri a tesztelőktől, ha lehet, ilyen környezettudatos üzemmódban próbálgassák majd a japán gyártó modelljeit. Cserébe a tesztelők között délután motorcsónak-kirádulást sorsolnak ki, ami különleges adrenalinnövelő élményként is szolgálhat majd. Bár száguldozni nem lehet a faluban, ebből az alkalomból a Toyotával érkezők a strand területén parkolhatnak és bárki testközelből megtekintheti Fehérvári Csaba ralibajnok éppen erre a napra elkészült és igazi kuriózumnak számító Toyota Celica GT-Four ST 205 WRC-jét, amely a világ egyik leghíresebb versenyautójának egyik ritka, utcai példánya. Fehérvári Csaba egy ehhez hasonló versenyautóval vág neki 2021-ben a Historic Rali Eb-nek, ahol egyik ellenfele Jati-Matti Latvala lesz, egy Sarudon kiállított autó versenyváltozatával. Így Fehérvári Csaba és Latvala jövőre hasonló autóval egymás ellen küzdenek majd az Eb-futamokon.

image3

A különleges sarudi Tisza-tavi toyotás, autósportos hétvége helyszínéről további információk szerezhetők a https://elmenyfalu.hu/, valamint a  https://toyotahering.hu/ weboldalon, valamint az Élményfalú folyamatosan frissülő közösségi oldalán: https://www.facebook.com/elmenyfalu.hu.

Kücsön Gyula a formula.hu-nak azt is elmondta: barátja és az Élményfalú reklámarca Kiss Norbi világ- és kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző sajnos nem tud eljönni ezúttal Sarudra, mert ezen a napon éppen az M4 Sport stúdiójában a Formula-1-et közvetíti, amit természetesen - igény esetén - bárki Sarudon is figyelemmel tud kísérni a strand területén elhelyezett tévén keresztül.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: