DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Sajtó: Hamilton már 16 milliárdos fizetéssel beérné

A következő hetekben tárgyalóasztalhoz ül Lewis Hamilton és Toto Wolff, hogy aláírják az új szerződést. Az évi 40 millió fontos bérigény alacsonyabb a korábban emlegetett összegnél, de így is fizetésemelést jelent – írják Nagy-Britanniában.

A Formula-1 tavaszi kényszerszünetét több csapat és pilóta kihasználta a 2021-es szerződések megkötésére: Carlos Sainz a Ferrarihoz, Daniel Ricciardo a McLarenhez írt alá. Lewis Hamiltonnak azonban továbbra sincs kontraktusa a következő szezonra. A brit Daily Mail szerint a hatszoros világbajnok a következő pár hétben ül tárgyalóasztalhoz Toto Wolff csapatfőnökkel.

A lap arról is ír, hogy Hamilton fizetésigénye 40 millió font, azaz 50 millió dollár, ami 16 milliárd forintnak felel meg. A brit jelenleg 45 millió dollárt keres évente, korábban azonban még nagyobb összeget rebesgettek a pletykák, 60 milliót, euróban, ami 21 milliárd forinttal egyenértékű. Mivel a Hamiltonnál valamivel alacsonyabban fizetett Sebastian Vettel távozik a Ferraritól, a brit toronymagasan a legjobban kereső Formula-1-es versenyzővé válna.



Tekintve Wolff és Hamilton jó kapcsolatát, valamint azt, hogy a csapatvezető várhatóan hosszabb távon a Mercedesnél marad – bár elképzelhető, hogy új, elnöki pozícióban –, a Daily Mail arra számít, hogy az egyezkedés akadálymentesen zajlik majd. Ugyanakkor arra rámutat, hogy miután a Ferrari bejelentette 2021-es felállását, Hamilton kedvezőtlenebb alkupozícióba került, mint korábban.

A forrás szerint kérdéses az új szerződés hossza – korábban a 60 milliós fizetéssel együtt négy- vagy ötéves időtartamot is emlegettek –, mivel állítólag maga Hamilton bizonytalan abban, meddig kellene elköteleznie magát: egyrészről szeretné pályafutását befejezni a Mercedesnél, amely márkát F1-es debütálása óta képviseli, másrészt még mindig nem tett le arról, hogy utolsó szezonjaiban megpróbálkozzon a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: