DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Raikkönen nehezen tartja a tempót fiával

Robin Raikkönen egyre magabiztosabban érzi magát a versenypályán, bérelt gokarttal édesapjának már esélye sincs ellene. A trónörökös ráérzett volna az autósport ízére?

Az extrém hosszúra nyúló idei „téli” szünetnek köszönhetően a Formula-1 családos versenyzőinek lehetősége adódott a szokásosnál jóval több időt eltölteni a gyermekeikkel. Így tett a 40 éves Kimi Raikkönen is, akinek az Instagram-profilja árulkodik az utóbbi hetek-hónapok családi programjairól. Az egyik legfelkapottabb videót azonban nem ő, hanem felesége töltötte fel. Ezen a pilóta és kisfia látszik, amint bérelt gokarttal egymás ellen versenyeznek. Az Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján szóba került a felvétel, amivel kapcsolatban Raikkönen elárulta, egyelőre nem tudja, mennyire gyors a kis Robin, de az biztos, hogy nála gyorsabb.

„Nem tudom kihez hasonlítani őt, az élményért vezetünk.  Néha több kört, néha kevesebbet megyünk, és ahogy az a gyerekekkel lenni szokott, mindig valami mást akarnak csinálni. De az a lényeg, hogy élvezze. Valamelyest gyorsult. Bérelt gokarttal már nem tudom vele tartani a tempót, több lóerőre lenne szükségem” – kommentálta kisfia új hobbiját.

Raikkönen és csapattársa, Antonio Giovinazzi tavaly a nyolcadik helyre juttatta az Alfa Romeo csapatát, az istálló idei teljesítményéről azonban egyelőre nem fogalmazott meg konkrétumokat a finn pilóta. „A teszt alapján lehetetlen megmondani, hol állunk. Sok a kérdőjel. Aztán ott van egy másik tényező, a fejlesztések. Az első versenyen mindenre fény derül” – hangzott el az FIA csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyre az állandó akkreditációval rendelkező sajtóorgánumok kaptak meghívást, így többek között lapunk is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: