DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

150 millió fontos kölcsönt kap a McLaren

Hatalmas összeg érkezik a wokingiakhoz, akik ezzel talán egyenesbe tudnak jönni és nem válnak fizetésképtelenné - nagyon közel jártak már ehhez, most egy bahreini bank mentheti meg őket.

A McLaren Formula-1-es csapata már a koronavírus első időszakában is megpróbált kölcsönhöz jutni, hogy pénzügyileg minél jobban át tudja hidalni ezeket a hónapokat, de akkor ez még nem jött össze - most viszont sikerült jelentős kölcsönhöz jutnia a cégnek a Bahreini Nemzeti Bankon (NBB) keresztül. Az Autosport szerint ez az összeg 150 millió font és ez már jövő hónapban megérkezik a wokingiakhoz.

mek_2



Érdekesség, hogy az NBB 44%-os tulajdonrészével az a Mumtalakat Holding Company rendelkezik, amely egyúttal a McLaren 56%-át is birtokolja. A befektetésre (kölcsönre) viszont azért volt mindenképp szüksége a cégnek, mert a Forbes szerint már a Magyar Nagydíj idejére fizetésképtelenné válhatna - már így is rengeteg embert kellett elküldeniük, őket nagyon jelentősen érintette a koronavírus negatív gazdasági hatása.

Az ügylet egyelőre még nem hivatalos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: