DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hugh Jackman játszhatja Enzo Ferrarit

Saját autós film készítésébe vágott Az Aszfalt Királyai producere, amiben a főszereplő Enzo Ferrarit az X-Men sztárja játszhatja. A történet központját a tragikus 1957-es év adja.

Egyszerűen Enzo Ferrari néven fut az a filmes projekt, ami a legendás olasz karakter életét dolgozza fel. A formula1.com beszámolója szerint a rendező Az Utolsó Mohikánt, a 2006-os Miami Vice-ot jegyző, és Az Aszfalt Királyaiban is tevékenykedő Michael Mann lesz, aki Ferrari talán legnehezebb évét, 1957-et helyezi a középpontba. Ferrari ekkor veszítette el fiát, Dinót, miközben az olasz autógyár súlyos pénzügyi nehézségekkel küzdött, valamint egy tragikusan végződő utcai autóverseny miatt a Vatikán célpontjává vált. 

 f1film



A rendező a Deadline-nak adott interjújában elárulta, immár két évtizede dolgozik a projekten, aminek alaptörténet megindította őt. „A darab igazi erejét az érintettek extrém környezetben megélt intenzív érzelmei adják. Aztán ott van a halálos szépségű, kirobbanó erejű versenyzés. Ezért megkapó számomra a Ferrari” – nyilatkozta Mann.

A forgatókönyv a Brock Yates nevével fémjelzett Enzo Ferrari – A birodalom, és ami mögötte van című könyv adja, a főszerepet pedig nem más, mint Hugh Jackman játszhatja. A forgatás 2021 tavaszán kezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: