DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Hamilton: Én vagyok az első munkásosztályú, fekete bajnok

A hatszoros F1-es vb-győztes britet büszkévé teszi, hogy egy lakótelepről jutott fel egy alapvetően tehetős emberek által uralt sport csúcsára, ahogy az is, hogy ezzel másokat inspirálhat.

Lewis Hamilton 84 futamgyőzelmével és hat világbajnoki címével a Formula-1 történetének legsikeresebb pilótái közé tartozik, sőt idén akár mindkét vonatkozó örökrangsorban utolérheti a csúcstartó Michael Schumachert. A brit többször hangsúlyozta már, hogy büszke rá, hogy mindezt egy stevenege-i lakótelepről indulva érte el – most ugyanezt megtette a Men’s Healthnek adott nyilatkozatában is:

hamilton-dppi-fekvo-1



„Én voltam az első munkásosztályú, fekete F1-es bajnok” – mondta Hamilton. „Büszke vagyok rá, hogy kitapostam mások számára az ösvényt. Az egyik kedvenc mondásom az, hogy ’nem lehetsz az, amit nem látsz’. Bárkit, aki a dobogón lát engem, legyen az akár egy gyerek, inspirálhatja mindez, hogy kövesse az álmait. Ha ez így van, akkor már jól végeztem a munkámat.”

Hamilton továbbra is élharcosnak tartja magát abban, hogy minél több rétegből érkező versenyző lehetőséget kapjon az autósport csúcskategóriájában: „A sokszínűség egy olyan probléma, amellyel a Formula-1-nek szembe kell néznie. Szeretném kivenni a részem abból, hogy a sport fejlődést érjen el ezen a téren, nemcsak azzal, hogy másokat inspirálok, hanem azzal is, hogy segítek több lehetőséget teremteni különböző közösségekből származó embereknek.”

FRISSÍTÉS: A cikk első változatában nem szerepelt Hamilton nyilatkozatában a fekete jelző, ezt később korrigálta a Men's Heath, s ennek nyomán mi is.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: