DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Méregdrága Ferrarit vásárolt Max Verstappen

Másfél millió eurós megrendelés futott be Maranellóba a Red Bull pilótájától, aki a márka egyik különlegességét, a Monza SP2-t kérte fekete színben.

A Red Bull holland pilótája is a Ferrari-tulajdonosok körébe kerül: a La Gazzetta dello Sport értesült róla, hogy Max Verstappen a maranellói márka egyik különlegességéből, a Ferrari Monza SP2-ből rendelt egy példányt. A kétüléses 2019-es modell a klasszikus Ferrarik vonásait viseli magán, ára 1,6 millió euró, ami félmilliárd forintnak felel meg.



A 22 éves F1-es fekete színben kérte a sportautót, szállítási címnek monte-carlói otthonát adta meg. Az olasz lap kiemeli, hogy Verstappen a mai autók szerelmese, nem hozzák lázba az ikonikussá vált modellek: ezért választotta inkább a drágább Monzát egy olyan klasszikus helyett, mint például a Ferrari F40, amely Sebastian Vettel garázsában áll.

Monza SP2 birtokosa több híresség: egy kétüléses van az AC Milan játékosa, Zlatan Ibrahimovic tulajdonában, valamint a számos Ferrarival és Lamborghinivel rendelkező sztárséf, Gordon Ramsey birtokában is.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: