DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Sainz Makaóban és 2007/2008-ban versenyezne

A hamburger és a pizza a kedvenc étele, rajong Di Caprióért és Tarantinóért, a példaképe pedig saját édesapja – rajongói kérdésekre válaszolt a McLaren spanyol F1-es pilótája.

Az Instagramon szervezett rajongói kérdezz-feleleket Carlos Sainz – a legérdekesebb kérdésekből és válaszokból szemezgettünk (a teljes videó alább megtekinthető, amelyből az is kiderül, hogy ő vagy az apja nyert-e többet egymás elleni versenyekből, miért nem esik be az eső az F1-es autókba, és hogy minden győzelme után elénekli-e majd a Smooth Operatort):

- Mi a kedvenc ételed?

- A hamburger és a pizza. Tudom, hogy gyorsételeknek számítanak, de nagyon szeretem azok ínyenc (gourmet) válfaját. Nagy rajongója vagyok az igazi olasz pizzáknak és gourmet burgereknek, és sütni is szeretem őket.

- Miért az 55-ös a rajtszámod?

- Gyerekkoromban az 5-ös volt a kedvencem, ezért az F1-ben is meg akartam szerezni, de rájöttem, hogy az már Vettelé. Ezért választottam az 55-öst, később pedig észrevettem, hogy a Carlos Sainz névben a két egymás utáni S is 55-öst formáz, ami markenting szempontból egy jó logót eredményez.

- Melyik pályán versenyeznél szívesen azok közül, amelyek nem szerepelnek jelenleg az F1-es naptárban?

- Szeretnék Makaóban versenyezni. Tudom, hogy nem alkalmas F1-es autók számára, de hiányzik, hogy évente egyszer ott versenyezzek, mint tettem azt a Formula-3-ban. Ezen kívül ott van még a Nordschleife, ami nyilván szintén nem alkalmas F1-re. Kicsit hiányzik a Nürburgring is, az is nagyszerű pálya. Kicsit többet kellene ezen gondolkodnom, de Makaó lenne az első számú választásom.

- Ha választhatnál, melyik érában versenyezz az F1-ben, mikor lenne az és melyik csapatnál?

- Érdekes kérdés. Azt mondanám, 2007/2008-ban, számomra azok voltak a legszebb F1-es autók, és tetszettek azok a szezonok, amikor Lewis Fernando és Felipe ellen csatázott. Gyönyörűek voltak az autók, már 2006-ban is, Fernando pedig elmondta, mennyire klasszak is voltak azok a gépek. Emellett 2012/2013-at is választanám, mert sokkal szorosabb volt a versengés. Öt-hat különböző győztes volt hat futam alatt vagy ilyesmi [2012-ben az első hét versenyt nyerte hét különböző pilóta – a szerk.], rengetegen harcoltak a vb-címért, és szerintem ez hiányzik most a Formula-1-ből. A Sauber és a Williams is győzelmekért küzdött, nyilván a McLaren, a Ferrari, a Mercedes is.

- Ki a kedvenc futballistád és miért?

- Az első Sergio Ramos azért, amit a személye jelent a Real Madridnak. Nagyon kedvelem még Luka Modricot, valamint Thibaut Courtois-t, aki nagyszerű kapus. Nyilván kitalálhattátok, hogy Real-drukker vagyok. Játékosként Messit is kedvelem, de Real-fanként azért annyira nem élvezem a játékát. Nagyon kedveltem Cristianót is.

- Mi a legfőbb inspiráció számodra?

- Az édesapám: itthon megtalálom a legjobb példát arra, hogyan legyek sikeres a sportban és az autósportban. Még 57 évesen is sikeres, szóval ez komoly inspiráció számomra, ahogy formában tartja magát, hogy továbbra is eredményes legyen a Dakaron.

- Mi a kedvenc filmed?

- Sosem tudom, mit válaszoljak ezekre… Nagyon szeretem a Wall Street farkasát, de igazából bármely Di Caprio- és Tarantino-filmre igaz ez, nagy rajongója vagyok Tarantinónak. A kedvenceim a Django, a Becstelen bringatyk, a legutóbbi, a Volt egyszer egy… Hollywood is tetszett, ott van még az Aljas nyolcas, a Ponyvaregény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: