DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Ricciardo: Hasznosabb az edzés, mint a szimulátorozás

Az ausztrál tudja: ha ő is beszerezni egy gépet, olyan sok időt töltene vele, hogy az az edzések rovására menne, pedig szerinte utóbbiak hasznosabbak az F1-es szezonra való felkészülés tekintetében.

A koronavírus-járvány kitörése óta egyre több Formula-1-es pilóta fordul a szimulátorozás felé: Lando Norris és Charles Leclerc például szinte minden napját a gép előtt (is) tölti, de a minap már Sebastian Vettel is részt vett első online versenyén. Daniel Ricciardo ugyanakkor egyelőre nem csatlakozott hozzájuk, és szavai alapján úgy tűnik nem is fog, amikor ugyanis a New Daily arról kérdezte, rajthoz állna-e egykori csapattársa, Verstappen oldalán egy szimulátorfutamon, ennek esélyét igencsak vékonykának nevezte a renault-s:

ricciardo-edz-3



„Teljesen rákattant a szimulátoros cuccokra. Az ébrenlétének több mint felét azon tölti” – mondta a hollandról Ricciardo. „Szóval ja, én nem tartok ott. Tudom, hogy amilyen versengő típus vagyok, ha kapnék egyet, órákat töltenék vele. Viszont akkor kimaradnának a szimulátor miatt az edzések, és úgy érzem, azok hasznosabbak. Rendkívül tevékeny vagyok magamban is, a legtöbbször eleve egyedül edzek. Szeretek egyedül, a saját ritmusomban futni, közben zenét hallgatni. Hiányzik a versenyzés, és már nagyon szeretnék menni, ezért folyamatosan készen állok.”

Ricciardo azt is elmondta, hogy az edzésen kívül mivel telnek a napjai: a Netflixen nézi az Ozark című sorozatát, amúgy pedig szerencsésnek érzi magát, hogy egy farmon van karanténban, nem pedig a négy fal között, így nem csak az internetre vagy az okostelefonjába tud „menekülni” – sőt, olykor egy-egy napra meg is vonja magától ezeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: