DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Újra jár az F2-es balesetben megsérült Correa

Botladozva, de megtette mankó nélkül az első lépéseit Juan Manuel Correa a súlyos spái ütközés óta. Az út még hosszú, a 20 éves pilóta azonban már látja a célt.

A felépülés lassú és rögös útján jár Juan Manuel Correa, akinek lába a Formula-2-es spái futamon sérült meg súlyosan, az ütközésben, amelyben Anthoine Hubert életét veszítette. Az amputálás is felmerült mint lehetőség, de a 20 éves amerikai a nehezebb utat választotta.

Nyolc hónap telt el, mire önállóan megtehette első lépéseit a tragikus hétvége óta. Correa jobb lábán továbbra is az Ilizarov-féle készülék látható: az orvosi szerkezet külső csavarokkal rögzíti és nyújtja a balesetben darabokra tört csontot.



Correa a közösségi médiában osztotta meg a videót. „Ez történt múlt este. Nem tudom, hogy sétának számít-e, de lassan közeledek a célhoz” – írta az Instagramra. A Twitteren tréfásabb hangot ütött meg: „A kerekesszékem defektet kapott.”

Az amerikainak számos versenyző gratulált kommentben, köztük a Formula-1-ből Pierre Gasly, valamint az amputált lábú Billy Monger is kifejezte elismerését.

Correa a közelmúltban virtuális versenyeken tűnt fel, a Formula-1 hivatalos szériájának kínai futamára is meghívást kapott. Teljes felépüléséért egy emberként szurkol az autósport közössége.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

So this happened last night... Not sure if it counts as walking, but I’m slowly getting there

Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) által megosztott bejegyzés,

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: