DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Jos Verstappen: A fiam többet keres, mint Ricciardo

Már nem csapattársak és nem is közvetlen riválisok, de mintha megmaradt volna a vetélkedésből a Red Bull korábbi párosa közt. Az idősebb Verstappen elbüszkélkedett azzal, hogy Max többet keres, mint a Renault-hoz sztárgázsiért igazoló Ricciardo.

A 2019-es szezonban az a furcsa helyzet állt elő, hogy (a nem hivatalos fizetési összeállítások szerint) a mezőny harmadik legjobban kereső pilótája Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött Daniel Ricciardo volt, annak ellenére, hogy a Renault-val a dobogó közelében sem járt. Az ausztrál bérét 20 millió euróra becsülték, míg a futamokat nyerő Max Verstappen 12 milliót keresett a források szerint.

 



Verstappen fizetése a Red Bullhoz való 2016-os csatlakozása óta évről évre nőtt, apja, Jos Verstappen pedig állítja, most már többet keres, mint az egykori csapattárs:

„A Ricciardo-egyezség kevesebbet fizet, mint a mienk” – állította a GP Racing magazinnak az idősebb Verstappen. „Elárulhatom, hogy Maxot nagyon, nagyon jól megfizetik, az első kettőben vagy háromban van. Maxot sokra tartja Helmut (Marko), és nagyon közel állnak egymáshoz. Helmut az ilyen versenyzőket szereti.”

„Azt nem tudom, hogy Lewis mennyit kap, de azt elmondhatom, hogy mi elég jól keresünk” – folytatta az idősebb Verstappen. Lewis Hamilton gázsija eléri a 40 milliót, ezzel ő a mezőny csúcstartója: bármennyit is emelkedett a holland tehetség fizetése, a brittől még biztosan messze van.

A RaceFans.net gyűjtése egybevág Jos Verstappen szavaival: a szaklap becslése szerint Max Verstappen 25 millió dollárt, Daniel Ricciardo 20 milliót keres a 2020-as szezonban. Legalábbis szerződésük ekkora összeget kötött ki: a gazdasági helyzet miatt a versenyzők sorban mondanak le fizetésük egy részéről, Ricciardóról is tudni, hogy beleegyezett a csökkentésbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: