DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hamilton: Vagy Superman akartam lenni, vagy Senna

Senna, Senna, Senna – nagyjából így fogalmazta meg hitvallását Lewis Hamilton egy friss videóban, amelyben az F1-es autó vezetését hullámvasúthoz hasonlította, önmagát pedig senkihez.

Sokszor felidézte már fiatalkori élményeit, az autósport iránti vonzódásának fő motivációit Lewis Hamilton, így az önmagában nem meglepő, hogy Ayrton Senna neve mostani visszaemlékezésében is előkerül. Bár idolját eredményességben immár kétszeresen is túlszárnyalta, hiszen hárommal szemben neki már hat világbajnoki címe van, és a brazil 41 győzelméhez képest is ő már 84-gyel büszkélkedhet, de továbbra sem mulasztja el megemlíteni Sennát… és még valakit.

84636244_117101263035669_2935510035599097152_n



„Gyerekkoromban két hősöm volt: vagy Superman, vagy Ayrton akartam lenni. Négyévesen távirányítós autókkal kezdtem el versenyezni, nyolcévesen pedig már gokartokkal. 5-6 éves koromban egyetlen dologgal lehetett a tévé elé szögezni, ha Ayrtont nézhettem versenyezni” – mondta Hamilton az F1.com gyorslövetű interjújában. „Hiszek abban, hogy ha vagy egy célunk vagy álmunk, akkor ha beszélünk róla, az közelebb vezet minket ahhoz, hogy megvalósuljon, ha dolgozunk érte. Formula-1-es versenyző akartam lenni – az vagyok. Világbajnok akartam lenni – az vagyok.”

„Mindenki önmagát gondolja a legjobbnak, és nem is szabad magunkat másokhoz hasonlítgatnunk, mert akkor könnyen elkezdünk kételkedni a saját képességeinkben. A riválisaim közül senkire nem nézek fel, hiszen csak egyetlen személy van, aki valaha is inspirált: Ayrton Senna.”

Kevesen tapasztalhatják meg, hogy milyen érzés egy Formula-1-es autóval száguldani az óriási leszorítőerő és sebesség birtokában, de Hamilton szerint a következő hasonlattal lehet a legjobban leírni a vezetés élményét. „Olyan, mint egy hullámvasút, amit mi irányíthatunk. Ha nem szeretjük a konfrontációt, vagy ahogyan az emberek bánnak velünk, az autó menedéket nyújt, ahol mindez megszűnik.”

Elképzelhető, hogy Hamilton úgy vonul majd vissza az F1-ből egy napon, hogy minden fontosabb rekordot megdöntött vagy beállított, ám amikor további céljairól beszél, kiderül, hogy a versenyzésen túl is újabb magaslatokat szeretne meghódítani – a szó legszorosabb értelmében.  „A jelenlegi bakancslistám így fest: megmászni az Everestet, megtanulni egy nyelvet, eljutni az űrbe és elsajátítani a holdjárást” – utóbbival viccesen Michael Jackson híres mozdulatsorára gondolva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: