DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ricciardo: Hamilton túl finnyás a shoey-hoz

Az ausztrál sem a britet, sem Vettelt nem kínálná meg a cipőjébe öntött pezsgővel. Eleinte nem is gondolta, hogy ennek a szokásnak ekkora „sikere” lesz az F1-es pódiumceremóniák során.

Elsőként Jack Miller mutatta be a nemzetközi motorsportban a shoey-t a MotoGP 2016-os asseni futamán aratott győzelmét követően, de nem sokkal később honfitársa, Daniel Ricciardo is meghonosította azt a Formula-1-ben.

ricciardo-shoey-hamilton-dppi



Azóta már több interjúkészítőt belevitt az őrületbe, így ivott már pezsgőt Mark Webber és Gerard Butler is az ausztrál cipőjéből, míg Sir Patrick Stewart valósággal könyörgött egy kortyért a renault-s szerint a 2017-es Kanadai Nagydíjon: „Nem én bíztattam, ő ragadta meg a mikrofont és kérte, hogy adjak belőle egy kicsit” – elevenítette fel a Rolling Stone-nak a pilóta.

Ricciardo azt is elmesélte, hogyan jött egyáltalán az ötlet: „Ez vagyok én, ilyen vagyok. Nem tudtam az F1-be megérkezve, hogy ez ennyire szigorú, üzleties és formális, túl merevnek éreztem, nem passzolt a személyiségemhez. Amint kezdtem kényelmesebben érezni magam a sportban és az azt körülvevő dolgokban, úgy voltam vele, dobjuk fel egy kis mókával ezt a helyet. Nem gondoltam, hogy a shoey ekkora siker lesz. Azt hittem, mindenki bolondnak fog nézni.”

Az ausztrál anno Lance Stroll-lal már megkóstoltatta a cipőben „érlelt” pezsgőt, de a kanadainak nem igazán ízlett az „ínyencség”. De vajon ki az, akit sosem kínálna meg a shoey-val? „Ami a versenyzőket illeti, Lewis lenne az, mert ő tűnik a legfinnyásabbnak” – felelte Ricciardo, aki szerint viszont a brit mellett Sebastian Vettel sem fogadná el az ajánlatot: „Úgy vélem, mindketten túl higiénikus emberek ehhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: