DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Verstappen gyakran ellógott a suliból, apja bátorította is rá

Nem szeretett iskolába járni a holland F1-es, ráadásul annak érdekében, hogy időben megérkezzen egy-egy versenyhétvégére, nem egyszer el is kellett lógnia a pénteki napról.

Max Verstappen már rendkívül fiatalon is komoly sikereket ért el gokartozás terén, majd a Formula-1-ig vezető útja is roppant gyorsan megvalósult, hiszen csupán 17 évesen már be is mutatkozhatott a száguldó cirkuszban. Más átlagos fiatalok ebben a korban még bőven iskolába jártak, a holland pilóta azonban sosem volt odáig érte – minderről a holland Formule1 honlapnak beszélt:

verstappen-max-jos-redbull-1



„Nem igazán szerettem az iskolát, nem szerettem egy székben ülni és egy táblát bámulni. Természetesen mindannyiunknak szüksége van iskolára és oktatásra. Ugyanakkor a Formula-1 volt a cél, és mondjuk ki: nem akartam semmit az iskolától. Az motivált, hogy jól teljesítsek gokartban. Szerencsére így nem volt szükségem az iskolára, de ez attól is függ, miben vagy jó.”

A Red Bull versenyzője ráadásul gyakran el is lógott az utolsó tanítási napokról annak érdekében, hogy időben megérkezzen az aktuális versenyhétvégére: „Kikéretőztem a mosdóba, aztán már nem mentem vissza a terembe! Minden pénteken negyed négykor már elhagytuk a sulit, és azonnal szálltunk az Olaszországba induló buszra. Az apukám addigra már mindent felrakott a buszra, hozott egy pár alsónadrágot, aztán teljes gázzal mentünk Olaszországba. Vasárnap délután pedig teljes gázzal utaztunk haza, hajnali három-négy óra felé szoktunk megérkezni.”

Verstappen édesapja, a korábbi F1-es pilóta Jos ráadásul segítette is fiát az iskolakerülésben: „Nem hiszem, hogy teljesen őrültek voltunk. Ha Maxban nem lett volna meg a tehetség, én pedig nem látom meg benne, akkor végig rugdostam volna az iskola felé vezető úton. De tudtam, hogy valami össze fog jönni az autósportban. Ezért volt az, hogy nemcsak toleráltam ezt az egészet, hanem még bátorítottam is!” – fogalmazott az idősebb Verstappen. Fia egyébként egy idő után már Belgiumban, egy magántanárnál tanult tovább, így nem is kellett látogatnia a hagyományos iskolákat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: