DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Hamilton: Ilyen érzés ketrecbe zárva élni

A brit világbajnok párhuzamot vont a világ számos országban életbe léptetett kijárási tilalom és a fogságban tartott állatok helyzete között. Arra kér minket, ne járjunk állatkertbe és cirkuszba.

Lewis Hamilton az utóbbi évek során jelentős követőbázist szerzett az interneten, csak az Instagramon közel 15 millióan figyelik a bejegyzéseit. Ezt a helyzetet kihasználva a brit igyekszik olyan üzeneteket közvetíteni rajongói felé, amelyekkel meglátása szerint némileg jobb irányba terelheti az emberiséget. A környezetvédelemről és a veganizmusról rendszeresen szót ejt, legutóbb pedig az állatvédelem került terítékre, amikor az emberek százmillióit érintő kijárási tilalmat a ketrecbe zárt élőlények helyzetéhez hasonlította.

ham-allatok1



„Ha otthon vagy karanténban, talán kissé átérzed, min mennek keresztül azok az életüktől megfosztott állatok, amiket ketrecekben tartanak. Kérlek titeket, hogy a jövőben ne menjetek egyetlen állatkertbe és cirkuszba se, mert a pénzetekkel ezt támogatjátok” – írta a közösségi médiás felületen.

A 35 éves brit nem csak szóban áll ki a nemes ügyek mellett. A járványhelyzet súlyosbodása előtt közvetlenül egy ausztrál állatvédő szervezethez látogatott el, ahol az év eleji bozóttüzektől megmentett élőlényeket gondoznak. Erről akkor egy videót is megosztott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: