DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Hamilton: Imádkozom a családomért és értetek!

Elborzasztják a világban történő események a Formula-1 hatszoros világbajnokát. Arra kér mindenkit, ne legyen felelőtlen, és szigetelje el magát. Az önkéntes bezártságban érdemes a létünkön is elmerengeni.

Lewis Hamilton saját bőrén tapasztalta a koronavírus fenyegetését: két ismerten fertőzött személlyel – Idris Elba színésszel és Sophie Grégoire Trudeau-val, a kanadai miniszterelnök feleségével – érintkezett egy rendezvényen. Hamilton szerencsés volt, és nem kapta el a betegséget: bár nem tesztelték, a lappangási idő elteltével sem mutatott tüneteket. A brit most a tőle telhető eszközökkel küzd a járvány megfékezéséért: arra biztatja követőtáborát, maradjanak otthon.

„Nagyon elszomorít, hogy azt hallom, mennyi haláleset történik szerte a világon. Tudom, hogy a legtöbbünk tudása korlátozott arról, hogy miért és hogyan történhet ez az egész. Nem is tudunk mit tenni ellene, leszámítva azt, hogy elszigeteljük magunkat, megakadályozzuk, hogy elkapjuk és terjesszük. Egyes emberek még most is klubokba, bárokba és nagy találkozókra járnak. Ezt személy szerint teljesen felelőtlennek és önzőnek tartom” – írta egy posztban a közösségi médiában Hamilton.

 



„Minden nap imádkozom a családomért, de értetek is, akik odakint vagytok. Imádkozom a bolti dolgozókért, futárokért, orvosokért és nővérekért, akik saját egészségüket kockáztatják másokért, és működésben tartják az országokat. Ők a hősök. Kérlek, maradjatok biztonságban, emberek!” – beszélt azokról a világbajnok, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradnak.

Hamilton szerint az önkéntes otthonmaradás megfelelő lehetőség, hogy az emberek elmerengjenek saját létezésükön. A higiénia fontosságát ismét kiemelte – korábban szintén közösségi csatornáin a helyes kézmosást mutatta be más hírességekhez hasonlóan.

„Ha módodban áll, próbáld meg ezt az időt arra használni, hogy számot vetsz életeddel és a helyzeteddel, és azzal, hogy változtatsz a dolgokon a jobb jövő érdekében.  Remélhetőleg a mostani történések révén az emberek rájönnek, mennyire felbecsülhetetlen az élet, hogy hogyan kell bánni magunkkal, és mennyire fontos, mi kerül a testünkbe, akárcsak a higiénia. Természetesnek vesszük az életet. Remélem, ez megváltozik a jövőben” – írta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: