DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Hamilton megvédte magát a „szemét” vélemények után

Lewis Hamilton saját elmondása szerint sokkal jobban érzi magát, mióta vegán lett és szerinte a szemétbe való azoknak a véleménye, akik azt mondják, ettől elveszíti az izmait.

Lewis Hamilton tavaly közölte a nagyvilággal, hogy jó ideje átállt a vegán életmódra, ami miatt többen is belerúgtak, elsőként Fernando Alonso, aki kemény szavakkal illette a brit képmutatását – ahogy ő mondta.

Melbourne-ben ismét szóba jöttek Hamilton étkezési szokásai, aki ismételten megvédte magát, igazából azonban az a tény erősíti meg igazát még jobban, hogy tavaly a hatodik világbajnoki címét is megszerezte.

„Azt gondolom, az egészségem az elmúlt években egyre jobb és jobb lett” – mondta Hamilton a The Express újságírójának kérdésére. „Nem a legegyszerűbb, erre nem lehet áttérni egyik napról a másikra, de folyamatosan új ételeket fedezhet fel az ember, olyanokat, amiket egyébként sosem ettem volna, ez pedig ad némi változatosságot.”



„Arra törekedtem, hogy következetes legyen az étrendem, ezért a télen saját séfem volt, szóval ez étkezési szempontból a legjobb időszak számomra. Az állatokért és a környezetért teszem ezt” – mondta a hatszoros világbajnok, aki ezután védelmébe vette ismét étrendjét és életmódját.

„Nehéz erről beszélni, mivel nem sokan csinálják ezt, de én egyértelműen érzem az előnyeit ennek az étrendnek. Sokan mondták, hogy le fognak épülni az izmai, ha nem juttatok elegendő mennyiségű fehérjét a szervezetembe, de ezek a vélemények mind a szemétbe valók. Csak rá kell keresni a neten…”

„Tavaly is sikerült egy kis súlyt felszednem, idén viszont leadtam belőle és sokkal izmosabb vagyok. Nehezebb súlyokat vagyok képes megemelni, mint korábban bármikor és sosem bírtam még olyan távolságokat lefutni, mint mostanság. Más sportolók, mint Djokovic, vagy Serena Williams is próbálkoznak ezzel, sokaknak változott meg az étrendje az elmúlt években.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: