DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Önkéntes karanténba ment Alonso

A spanyol világbajnok nem elégedett hazája járványügyi intézkedéseivel, és arra szólított fel mindenkit, hogy kövessék példáját: zárkózzanak be két hétre otthonra, hogy megállítsák a vírus terjedését.

Fotót posztolt a közösségi médiába Fernando Alonso, melyen számos karton ásványvíz látható. „Készen állok. 15 nap otthon” – olvasható a képre tett matricán. De miről is van szó?

Fernando Alonso elégedetlen Spanyolország intézkedéseivel a koronavírus ellen. Az országban már több mint 4000 esetet diagnosztizáltak, ami Európában Olaszország után a legmagasabb szám, de a spanyol kormányzat mégsem vezetett be olyan drasztikus szigorításokat, mint a római vezetés, valamint más államok. A kétszeres F1-es és egyszeres WEC-világbajnok Alonso a közösség médiában nyilvánította ki véleményét, melynek lényege, hogy az embereknek kell tenniük a fertőzés ellen.



„Továbbra is le vagyunk maradva más országoktól az intézkedéseket illetően, ezért egyéni felelősségre van szükségünk. Nem omolhat össze az egészségügy, ezért nemcsak megbetegednünk, de fertőznünk sem szabad. Felelősségvállalásra van szükség. Ez nem egyéni probléma, hanem csapatmunka. Otthon kell maradnunk egy darabig, a mi érdekünkben” – írta a spanyol a posztban.

„Meg vagyok döbbenve, hogy a reakció az, hogy aki tüneteket produkál, lehetőleg ne menjen az utcára” – írta Alonso, reflektálva a kormány lépéseire. „Köszönet jár az orvosoknak, nővéreknek, egészségügyi dolgozóknak, gyógyszerészeknek. Most nekünk is bele kell adnunk mindent, akárcsak nekik. A megelőzésnek van itt az ideje.”

A spanyol nemrég közzétett egy fotót, amelyből kiderül, mivel tölti 15 napos száműzetését. A képen egy üres lap és festőkellékek találhatók. „Ki kell használni az időt hobbikra és függőben levő dolgokra” – írta mellé Alonso.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Habrá que aprovechar el tiempo en hobbies y poner al día cosas pendientes aquí y allá. Sigamos las recomendaciones siempre que sea posible y nuestras obligaciones lo permitan . #mequedoencasa

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: