DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Albon szíve eleinte a Ferrarié volt

Bő fél éve a Red Bull anyacsapatának pilótája, gyerekkorában azonban a vörös istálló és Michael Schumacher rajongója volt. A Ferrari ejtette rabul, végül viszont az élet a Red Bull kötelékébe sodorta.

Ahogy a Formula-1-es versenyzők általában, Alexander Albon is már egészen kicsi gyerekként magába szívhatta a száguldó cirkusz légkörét. Még beszélni sem tudott az idén második F1-es szezonját kezdő thaiföldi-brit, amikor már a Ferrari és leginkább Michael Schumacher lett a példaképe.

Bár a családi háttere finoman szólva sem volt mindig rendezett, időnként anyagi gondokkal is küszködött, de most már 1,2 millió eurós évi fizetésével eljutott odáig, hogy ilyen problémákkal ne kelljen foglalkoznia. Ugyan a rivális istálló karolta fel junior-programjával, korábban a Ferrari rajongója volt, nem is kis mértékben.

„A MotoGP-ből Valentino Rossi, a Formula-1-ből pedig Michael Schumacher a kedvenc versenyzőm. Amikor kicsit voltam, mindenem piros színben pompázott. Vörös volt a gokartom, a bukósisakom, a versenyzői overallom, de még a hálószobám színe, a szőnyegem, a takaróm és az ágyam is ilyen színű kellett, hogy legyen” – idézi Alex Albont a Gpblog.com.

Albon korábban megőrült a Ferrarikért, most ellenük harcol


„Még apróbb dolgokban is mindig előjött a Ferrari, például anyukám direkt azt mondta, egyem meg a zöldségeket, ahogy Michael is ugyanúgy megeszi. Életem első szava is annyi volt ’Rrari’, bár teljesen nem tudtam még kimondani, de ez a Ferrarit jelentette.”

„Első Formula-1-es versenyemet élőben ötéves koromban láttam Silverstone-ban. Az egyik kanyarban levő, óriási lelátóról figyelhettük a versengést és tippelhettük meg, ki végez az első három között. Én a kedvenc pilótáim sorrendjét állítottam fel, első Schumacher, második Barrichello, harmadik pedig Montoya.”

„Aztán egészen különleges dolog történt, mert annak ellenére, hogy Rubens Barrichello az utolsó kockából volt kénytelen rajtolni (ezért senki nem is merte másodikként megtippelni), végül felzárkózott másodiknak a verseny végére. A mi kis tippelős játékunkban így én lehettem a győztes” – emlékezett vissza Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: